Tadić: Odlično je što Piksi ostaje selektor i posle Katara

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je danas da je "odlično za sve" što će Dragan Stojković i posle Svetskog prvenstva u Kataru ostati na klupi nacionalnog tima.
Tadić: Odlično je što Piksi ostaje selektor i posle Katara
Foto: Beta/AP
"Mislim da će ovo biti prvi put posle dugo vremena da će ostati isti selektor posle nekog velikog takmičenja i to je odlično za ekipu i za sve u sistemu", rekao je Tadić u intervjuu za portal Mocart sport.
Fudbalska reprezentacija Srbije je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru završila posle grupne faze, nakon što je upisala samo jedan bod posle poraza od Brazila i Švajcarske i remija sa Kamerunom.
"Teško je dati pravu ocenu pošto je bilo i dobrih i loših stvari. Postići pet golova, najviše u našoj grupi je jako dobar podatak, ali primiti osam je jako mnogo da bi se prošlo dalje. U odnosu na prikazano i učinjeno rekao bih da se nalazimo negde na sredini što se tiče skale od jedan do pet", rekao je Tadić.
 
On je istakao da je nacionalni tim "definitivno" trebalo da se bolji brani, ali i dodao da tu ne misli samo na odbrambene igrače.
 
"Odbrana počinje od napada, a isto tako i napad od odbrane. Ali realno gledano, primali smo jako naivno golove i uglavnom smo imali minimum pet igrača iza lopte što je dobro. Međutim, morali smo da budemo bolje postavljeni i da više komuniciramo između sebe, da možemo odmah da oduzmemo loptu. Mislim da je to jedna od jako bitnih stavki koju moramo da popravimo", rekao je on.
 
Tadić je naveo i da je činjenica da je tim Dragana Stojkovića imao problema sa povredama, odnosno da Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu odigrali utakmicu skoro mesec dana, a da je Filip Kostić bio bez treninga više od deset dana.
 
"Sigurno je da igrač malo ispadne iz ritma kada se tako nešto desi i da mu treba vremena da se vrati u pravi ritam. Pogotovo ako moraš da igraš 90 minuta. Oni su jaki momci i navikli su da igraju i sa bolovima. Pomogli su koliko god su mogli. A, već sam rekao u čemu treba tražiti razloge što rezultati nisu bili drugačiji, uz činjenicu da je zaista bilo dosta muke sa povredama", rekao je Tadić.
 
Svetsko prvenstvo u Kataru se približava kraju, na redu su utakmice četvrtfinala, a Tadić ima svoje favorite.
 
"Mislim da će Brazil ili Francuska na kraju biti najbolji", zaključio je kapiten Srbije.
  • Realan

    08.12.2022 13:33
    Tako je , boljeg nemamo .
  • Dule

    08.12.2022 12:00
    @Minja
    Tadić je bio jedan od igrača sa najviše pretrčanih kilometara, a Srbija jedna od reprezentacija koje su generalno najviše istrčale.

    Najveći problem im je bio mentalni, vodili su 2:1 i 3:1 protiv Švice i Kameruna i tu treba tražiti "lek".

    A vama kvazi stručnjacima koji se uključite jednom u 4 godine da komentarišete reprezentaciju i predlažete ideje bolje da ne ostavljate komentare, pogotovo ne igračima koji su stvarno klasa u svom poslu.
  • Dax

    08.12.2022 11:01
    Ne slazem se
    Kad fudbaler počne da misli, a pritom ne može ni da trči.. Svi u penziju zajedno sa nazovi selektorom.. Da trošite vaše milione.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.