Fudbalska poslastica: Brazil protiv Hrvatske, derbi Argentine i Holandije

Nakon dva dana pauze, nastavljaju se uzbuđenja na Mundijalu u Kataru. Turnir ulazi u završnicu, odigrano je 57 mečeva, a preostalo je još samo osam duela.
Fudbalska poslastica: Brazil protiv Hrvatske, derbi Argentine i Holandije
Foto: FoNet/AP
Od 16 časova danas igraju Brazil i Hrvatska, a drugi par u borbi za polufinale su Argentina i Holandija od 20 časova.
Nakon povrede zgloba u prvom kolu protiv Srbije u redove Brazila vratio se Nejmar i Južna Koreja je u osmini finala ekspresno eliminisana. Već u prvom poluvremenu izabranici Titea vodili su sa 4:0 i na kraju slavili rezultatom 4:1. Ostavili su utisak da su spremni da u Kataru idu do kraja.
Hrvatska je imala nešto teži zadatak protiv Japana, do plasmana među osam najboljih stigla je nakon 1:1 i boljeg izvođenja penala. Hrvatskoj će biti potrebna odbrana na visini zadatka protiv glavnog favorita za osvajanje Mundijala. Klasu u četvrtfinalu potvrdio je golman Dominik Livaković koji je odbranio tri penala u duelu sa "samurajima", sjajan utisak u defanzivi ostavio je i mladi štoper Joško Gvardiol (20), a danas ih čekaju još veća iskušenja. Preostaje da se vidi mogu li Ivan Perišić, Andrej Kramarić i prekaljeni Luka Modrić da iznenade razigrane Brazilce i pred njihovim golom.
 
Fudbaleri Holandije i Argentine do sada su se na Svetskim prvenstvima sastali pet puta i uvek je bilo žestoko. "Gaučosi" su trenutno dužnici Holanđanima baš kao što su bili i nakon Svetskog prvenstva 1978. godine kada su ih u finalu savladali sa 3:1 nakon produžetaka. 
 
Na osvetu su "narandžasti" čekali dve decenije i onda, u Francuskoj 1998. godine najzad im se ukazala šansa. Bio je to takođe duel četvrtfinala, a rasplet je usledio u poslednjim momentima meča. Kod rezultat 1:1, Frenk De Bur je poslao dubinsku loptu u šesnaesterac "gaučosa". Tamo se našao Denis Bergamp, savršeno je primio loptu iskosa sa desne strane, zalomio levog beka Roberta Ajalu i onda perfektnim udarcem desnom spoljnom pogodio suprotan ugao za trijumf.     
 
Poslednji put ova dva tima su se sastala u polufinalu Mundijala 2014. godine. Nije bilo golova, a bolji na penal ruletu bili su Argentinci. Na klupi "lala", tada kao i sada sedeo je iskusni Luj van Gal kome je tada izmaklo finale i smatra da je vreme da se Mesiju i drugovima naplati dug iz Brazila.
Dan kasnije, u subotu igraju Maroko i Portugal od 16 sati, a potom id 20h Francuska i Engleska.
  • Bb

    09.12.2022 19:02
    Bb
    Naklon i cast Hrvatskoj na pobedi Brazila! Ucite Srbi kako se igra i bori za svoju zemlju!!! Hrvatska je Sampion Sampion...
  • Vojvodjan

    09.12.2022 15:00
    naslov
    Napred Katolici!
  • Prva Srbija

    09.12.2022 14:44
    Napred, braćo Hrvati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.