Odbijen predlog Zelenskog da se obrati navijačima pred finale SP u nedelju

Zahtev predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da se pred početak finala Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske pošalje poruka o miru u svetu odbijena je od strane FIFA.
Odbijen predlog Zelenskog da se obrati navijačima pred finale SP u nedelju
Foto: Beta/AP
Pozivajući se na svoje izvore, CNN navodi da su iz kancelarije predsednika Ukrajine predložili da se putem video linka svima koji prate finale obrati Zelenski te da su ostali neprijatno iznenađeni kada je predlog odbijen, prenosi N1.
Ostalo je nerazjašnjeno da li bi se Zelenski gledaocima objavio uživo ili bi njegova video poruka bila snimljena.
"Mislili smo da FIFA želi da iskoristi svoje platforeme za veće dobro", poručio je izvor CNN.
 
Ipak, razgovori između Ukrajine i FIFA na ovu temu i dalje traju.
 
Iako je ovaj zahtev netipičan, zapravo i nije iznenađujući. Zvanični Kijev od početka sukoba u Ukrajini ne propušta prilike da velike sportske događaje, i ne samo sportske, iskoristi da fokus sveta zadrži na onome što se dešava u ovoj zemlji. Zelenski se tako putem video linka obratio u brojnim prilikama, od Samita G20 do Filmskog festivala u Kanu.
 
Čini se da FIFA odbijanjem ovog predloga pokazuje da smatra da je uradila dovoljno kada je na sukobe u Ukrajini reagovala isključivanjem reprezentacija Rusije iz svojih takmičenja.
  • Čika Pera

    17.12.2022 23:12
    Slava Ukrajini podrška predsedniku Zelenskom
  • Gagi

    17.12.2022 11:33
    Trebao je da nesto odsvira na klaviru..To bi bio sou…
  • Lala

    16.12.2022 18:32
    Za Zelenskog je stradanje Ukrajinskog naroda jedna velika predstava, odnosno igrani film u kojem on ima glavnu ulogu. Valjda de Ukrajinci vremenom to shvatiti, ali žrtve su nesagledive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.