Hrvatska osvojila treće mesto na Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je večeras u Dohi pobedila Maroko rezultatom 2:1.
Golove za Hrvatsku postigli su Joško Gvardiol u sedmom i Mislav Oršić u 42. minutu. Jedini strelac za Maroko bio je Ašraf Dari u devetom minutu.
Hrvatska je osvojila treće mesto na SP 1998, a pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji bila je vicešampion sveta.
Maroko je osvajanjem četvrtog mesta na SP u Kataru napravio najveći uspeh u istoriji svoje zemlje i afričkog fudbala.
 
Finalni meč između Francuske i Argentine biće odigran u nedelju od 16 sati.
 
Hrvatska je povela već u sedmom minutu pogotkom Gvardiola. On je glavom pogodio mrežu Maroka posle akcije Majera i Perišića.
 
Maroko je izjednačio posle samo dva minuta. Dari je posle slobodnog udarca stigao do lopte pre golmana Hrvatske Dominika Livakovića i smestio je u mrežu.
 
U nastavku meča uglavnom se igralo na sredini terena, ali je Hrvatska prvo poluvreme rešila u svoju korist rezultatom 2:1 pogotkom Oršića u 42. minutu.
 
Fudbaleri Maroka bili su nešto ofanziviji na startu drugog poluvremena, dok je Hrvatska čuvala vođstvo. Marokanci su najveću šansu za izjednačenje imali u 75. minutu, ali je Livaković zaustavio udarac Jusefa En Nesirija.
 
Maroko je do kraja utakmice imao inicijativu, ali nije uspeo da stigne do izjednačenja.
  • BIBI

    20.12.2022 10:18
    Neko napisa gledali smo " hrvatsku kulturu".
    I gledali i slušali. Na čelu sa Tompsonom i njegovim ustaškim srbomrzačkim pesmama.
  • /

    18.12.2022 15:58
    /
    @imre
    znaci da je srbija ispod prosecne ekipe
  • zoki

    18.12.2022 12:21
    Tri medalje sa velikih takmicenja, Luka zlatna lopta, pa final four Lige nacija. Ove godine otresli i Francuze u gostima u Ligi nacija, preko Brazila prošli u polufinale SP-a. Retko koja reprezentacija se može pohvaliti takvim uspesima. Bravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.