VIDEO: Desetine hiljada ljudi na dočeku bronzanih hrvatskih fudbalera

Desetine hiljada građana iz cele Hrvatske okupile su se danas u centru Zagreba na dočeku fudbalske reprezentacije Hrvatske koja je u subotu osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Okupljeni na Trgu bana Jelačića, obučeni u dresove , majice, šalove i kape s kockicama u bojama državnog grba, pale baklje i pevaju navijačke pesme, a vijore se mnoge hrvatske zastave. Širom grada čuju se petarde i pale se baklje.
Zvanični program na Trgu bana Jelačića počeo je oko 16 časova, a građani su počeli da dolaze satima ranije.
Avion s fudbalerima sleteo je na zagrebački aerodrom oko 17.30, a dolazak "Vatrenih" na Trg bana Jelačića očekuje se posle 19 časova. 
 
 
Mnogi građani očekuju da pozdrave "Vatrene" na trasi kojom će proći panoramski autobus s fudbalerima od aerodroma do centra grada. Autobus će se kretati istom rutom kao i poosle osvajanja srebrne medalje na SP 2018.
 
 
Na toj trasi je posebna regulacija saobraćaja, a policija je postavila ograde u centru grada.
 
Na glavnom zagrebačkom trgu najavljeni su nastupi Prljavog kazališta, Jure Stublića i Filma, Daleke obale, Dalmatine, Zaprešić Boysa, Opće opasnosti i Slavonia benda, a državnu himnu će izvesti klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".
  • Mimi

    18.12.2022 20:08
    Lep doček,zaslužili su
  • 9

    18.12.2022 18:10
    Crć'e srbadija
    nema Tomsona među izvođačima. Čak i vojnu klapu , a mi imamo samo trube kako muzičare tako i fudbalere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.