Skaloni: Savršena utakmica, ova ekipa zaista može sve

Bila je ovo savršena utakmica, a mi smo na neverovatan način dolazili u probleme, izjavio je nakon finalne pobede na Svetskom prvenstvu protiv Francuske, selektor Argentine Lionel Skaloni.
Skaloni: Savršena utakmica, ova ekipa zaista može sve
Foto: Beta/AP
Iako su Argentinci vodili 2:0 do 80. minuta, a potom i 3:2 u produžecima, na kraju je odluka pala posle penala gde su Argentinci ipak slavili i na kraju emotivno proslavili treću svetsku titulu u istoriji.
"Ne mogu da verujem da smo toliko imali problema u ovoj utakmici. Ali smo još jednom pokazali da ova ekipa stvarno može sve. Ponosan sam na sve, na apsolutno svakog igrača, na sve naše navijače. Uz sve udarce koje smo primili kroz finale ostali smo na nogama, a to ovu pobedu čini još emotivnijom", izjavio je Skaloni.
Skaloni je imao i poruku za sve navijače Argentine.
 
"Želim da poručim našim navijačima da uživaju i slave. Ovo je istorijski trenutak za Argentinu. Finale? Bila je to savršena utakmica", rekao je nakon velikog slavlja selektor Argentine Lionel Skaloni.
 
Argentinski fudbaler Rodrigo De Paul izjavio je da misli da je njegova ekipa zaslužila da bude na vrhu sveta.
 
"Mi smo svetski prvaci, nisam mogao to ni da zamislim, nisam mogao da zamislim sebe kako držim pehar. Rođeni smo da patimo, mi Argentinci smo takvi. Ostaćemo zapisani u istoriji. Mislim da smo zaslužili da budemo na vrhu Sveta", izjavio je De Paul.
 
Za najboljeg mladog igrača turnira proglašen je vezista Argentine Enco Fernandes.
 
"Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak. Dobio sam priliku da igram za svoju zemlju i osvojim Svetsko prvenstvo. To je neprocenjivo. Trenutak koji ostaje zauvek, osvajanje SP, to je neverovatno", izjavio je Fernandes.
 
Vezista Argentine Leandro Paredes izjavio je za argentinsku televiziju da nema reči da opiše osećaj posle osvajanja titule.
 
"Nema reči da se ovo opiše. Ni u najboljem snu nisam mislio da ću ovo postići. Ovo je za naš narod, ovo je za Argentince. Veoma smo srećni. Puno smo radili da bismo ovo postigli", rekao je Paredes.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.