Prvenstvo u Kataru poslednje na kom su igrale 32 ekipe

Svetsko prvenstvo koje je danas završeno trijumfom Argentine poslednje je na kom su igrale 32 nacionalne selekcije, jer će se za četiri godine za "Zlatnu boginju" nadmetati 48 reprezentacija.
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je odlučila da dodatna mesta na Svetskom kupu dobiju četiri selekcije iz Afrike, po tri iz Evrope i Azije, po dve iz Severne i Južne Amerike i jedna iz Pacifičkog regiona, dok će poslednji učesnik doći iz međukontinentalnog baraža. 
Prema planu koji je objavila FIFA, na naredom Svetskom prvenstvu 48 učesnika biće podeljeno u 16 grupa sa po tri tima, a u šesnaestinu finala će proći dva prvoplasirana iz svake grupe.
Predsednik FIFA Đani Infantino je, međutim, u Kataru najavio da će se sistem takmičenja još jednom razmotriti i da postoji mogućnost da bude 12 grupa sa po četiri tima.
 
U prvoj varijanti umesto dosadašnje 64 utakmice bilo bi odigrano 80, a u drugoj varijanti čak 104 susreta, pa bi prvenstvo trajalo 35 dana.
 
Naredni Svetski kup prvi put će se igrati u tri države - Sjedinjenim Američkim Državama, Maksiku i Kanadi. Do sada se samo jednom desilo da je završni turnir organizovan u dve zemlje, kada su 2002. godine domaćini bili Japan i Južna Koreja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).