VIDEO: Istorijski rekord Nikole Jokića - ovo nije viđeno 55 godina

Srpski centar Nikola Jokić novim trostrukim dvocifrenim učinkom nastavio je da predvodi tim Denvera u pobedama i ispisuje istoriju NBA lige.
VIDEO: Istorijski rekord Nikole Jokića - ovo nije viđeno 55 godina
Foto: Beta/AP
Ovoga puta nadigran je Šarlot sa 119:115, a sa 27 uhvaćenih lopti Jokić je oborio rekord od pre par dana i sa petim tripl-dablom stao uz rame legendarndarnom Viltom Čembrlenom. 
 
Somborac je bio najefikasniji igrač meča sa čak 40 poena uz 10 asistencija i 27 uhvaćenih lopti ostvarivši tripl-dabl učinak kakav nije viđen još od 1968. godine i postao prvi igrač još od Vilta Čembrlena koji je na jednoj utakmici zabeležio minimum 35 poena, 25 skokova i deset asistencija.
Čembrlen je uspeo da postigne sedam tripl-dablova u sezoni, a Jokić se trenutno sa postignutih pet izjednačio sa drugoplasiranim Elginom Bejlorom.
 
Gostujući tim je odlično ušao u meč i čak poveo u prvoj četvrtini ali je Jokić nesvakidašnjom efikasnošću doprineo da domaćini sredinom meča dođu i do dvocifrene prednosti.
 
 
Gosti, ipak, u finišu meča uspevaju da smanje razliku na samo dva koša i uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali je srpski centar opet preuzeo inicijativu i nije dozvolio iznenađenje.
 
Odličnu podršku je imao i od ostatka tima na čelu sa Kaldvelom Poupom koji je ubacio 20 poena, jedan manje ubacio je Gordon uz 10 skokova, dok je Braun ubacio 16 poena.
 
Poraženi tim u efikasnosti je predvodio Lamelo Bol sa 31 poenom, Oubre je ubacio 16, Hejvord 15, a Mekdenijels je dodao 14 poena.
 
 
 
Ovom, četvrtom pobedom u poslednjih pet mečeva Denver je došao do treće pozicije na tabeli Zapada sa 18 pobeda i 11 poraza.
  • Sava

    19.12.2022 07:57
    Sveti
    A Pešić ga držao na klupi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.