Mesi je u Kataru oborio čak 12 individualnih rekorda

Lionel Mesi je sa reprezentacijom Argentine u Kataru osvojio titulu prvaka sveta i ostvario najveći uspeh u svojoj karijeri.
Mesi je u Kataru oborio čak 12 individualnih rekorda
Foto: Beta/AP
Usput je as Pari Sen Žermena postavio čak 12 individualnih rekorda, koji samo potvrđuju da je jedan od najboljih koji je ikada igrao fudbal, prenosi N1.
Svi Mesijevi rekordi na SP
1. Najviše utakmica na svetskim prvenstvima – 26. Prestigao je Lotara Mateusa (25)
 
2. Najviše asistencija – 9. Prestigao je Dijega Maradonu (8) i Pjera Litbarskog (7).
 
3. Postao je jedini igrač koji je postigao gol u svakoj fazi na planetarnim šampionatima, otkako se ona igraju u formatu sa 32 reprezentacije. Pogađao je u grupi, osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu.
 
4. Odigrao je najviše minuta u istoriji – 2.314. Prestigao je Paola Maldinija (2217).
 
5. Jedini je fudbaler koji je asistirao na pet svetskih prvenstava.
 
6. Jedini je Argentinac koji je postizao golove na četiri svetska prvenstva.
 
7. Odigrao je najviše utakmica kao kapiten. Od kada je preuzeo traku 2011. godine, sakupio je 18 takvih mečeva.
 
8. Fudbaler je koji je najviše puta učestvovao u postizanju golova bilo kao strelac ili kao asistent. Pogodio je 13 puta, asistirao devet.
 
9. Najmlađi je fudbaler sa učešćem na pet Mundijala. Rođen je 24. juna 1987.
 
10. Igrač je sa najviše dobijenih nagrada za igrača utakmice. Ima 11 takvih priznanja, odnosno bio je proglašen najboljim u 42 posto svojih odigranih utakmica na SP.
 
11. Ne postoji igrač sa većim razmakom između golova. Prvi je postigao 16. juna 2006. Srbiji i Crnoj Gori, a poslednji Francuskoj 18. decembra 2022. To je razmak od 16 i po godina.
 
12. Najstariji je igrač koji je postigao gol i asistirao na istoj utakmici. Uradio je to u utakmici protiv Hrvatske u pobedi 3:0.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).