Rekord Luke Dončića

Slovenački reprezentativac i zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić ušao je u istoriju NBA lige nakon neverovatne serije za poslednjih pet utakmica.

On je postao prvi košarkaš najjače lige sveta koji je ubacio 200 poena, uz po 50 asistencija i skokova na pet vezanih mečeva.

Dončić je prvo protiv Hjustona zabeležio 50 poena, 10 asistencija i osam skokova, a potom Los Anđeles Lejkersima ubacio 32 koša uz devet skokva i isto toliko asistencija.
Protiv Njujork Niksa Dončić je imao 21 skok, 10 asistencija i čak 60 poena na meču u kojem se igrao produžetak.
 
Dončićevih 60 poena je vrhunac u njegovoj karijeri, a nadmašio je 53 koša Dirka Novickog i sad vodi i na listi najboljih rezultata igrača Dalasa, objavio je portal olympics.com.
 
U duelu s Hjuston Roketsima Dončić je ima 35 poena, 12 skokova i 13 asistencija, a protiv San Antonio Sparsa imao je devet asistencija, šest uhvaćenih lopti i 51 poen.
  • Gledalac

    06.01.2023 10:31
    @Prle
    Pa u tekstu lepo piše da su igrani produžeci, ali i druge ekipe povremeno igraju produžetke, pa nešto nevidim da neko ubaci 60 poena.
  • Prle

    02.01.2023 09:19
    Luka je nesporno vanserijski igrač, ali mi nije je jasno zašto se zanemaruje činjenica da je rekordnih 60 pogodaka ostvario u utakmici koja je trajala duže od regularnog toka, tj. uz produžetke!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.