Prvenstvo sveta u amaterskom MMA od 11. do 17. februara u Beogradu

Šampionat sveta u amaterskom MMA održaće se u Beogradu od 11. do 17. februara, a Srbija je prva evropska zemlja koja će ugostiti najbolje borce planete.
Prvenstvo sveta u amaterskom MMA od 11. do 17. februara u Beogradu
Foto: Pixabay
Ujedno, 18. februara u Štark areni održaće se profesionalni spektakl, gde će srpski borci odmeriti snage sa najboljima na planeti.
"Ponosni smo što ćemo biti domaćini šampionata u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, za muškarce i žene, učestvovaće oko 600 boraca iz 62 zemlje", rekao je predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić.
Srbija će organizovati šampionat uz pomoć MMA federacija Saudijske Arabije, Bahreina i UAE, gde je ovaj sport izuzetno razvijen, a predsednik organizacije BRAVE Combat Federation Kerit Braun istakao je da je velika čast što je u Beogradu i dodao da je ovo istorijski trenutak za MMA sport.
 
"Osmi šampionat, prvi u Evropi, posle SAD, Emirata, Bahreina. Postojimo od 2012, naš sport je veoma popularan u Americi i drugim delovima sveta i verujem da je pravi trenutak da budemo priznati u svetskim okvirima", rekao je Braun.
 
Promoter šampionata biće profesionalni srpski MMA borac i petoplasirani na Svetskoj listi Aleksandar Rakić.
 
"Specijalan momenat za mene, osećam se lepo zbog svega što se događa. Želim da doprinesem da se ovaj sport digne na viši nivo u Srbiji i regionu, talenta sigurno imamo i verujem u sjajan turnir, kao i spektakl 18. februara", rekao je Rakić koji je rođen u Austriji, a od 2020. godine se bori pod zastavom Srbije.
 
"Moj cilj je jasan, želim da budem svetski prvak", poručio je Rakić.
 
Ministar sporta Zoran Gajić zahvalio se MMA federacijama Arabije, Bahreina i Emirata što pomažu Srbiji da organizuje takmičenje, kao predsednicima konfederacija.
 
"Želim da izrazim zadovoljstvo što ćemo prvi u Evropi biti domaćini. Mi smo poznati kao zemlja koja fantastično organizuje velika takmičenja, posebno u poslednjih 10 godina. Imali smo prvenstva sveta i u boksu i rvanju, a lično posebno podržavam sve borilačke sportove jer oni igraju veliku ulogu u socijalizaciji sportista", rekao je Gajić.
 
Takođe, kako je rekao, mi smo poznati kao zemlja sa velikim imenima u borilačkim sportovima, a država i ministarstvo će svakako pomoći sve akcije koje su u cilju promocije Srbije, zdravlja nacije i sporta.

Teme

MMA

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).