VIDEO: Đoković i njegova porodica upozoreni na Australijan openu zbog ruskih zastava i "Živeli Rusi"

Novak Đoković i njegova porodica upozoreni su od strane Australijan opena pošto je Srđan Đoković, otac srpskog tenisera, snimljen sa navijačima koji su nosili ruske zastave.
Đokovićev otac na snimku je rekao "Živeli Rusi" i na trenutak bio u društvu čoveka sa zastavom Rusije na kojoj je Vladimir Putin. Kasnije su ti navijači izbačeni iz kompleksa.
"Mala grupa navijača je pravila probleme sa nedozvoljenim zastavama. Biće suočeni sa posledicama. Igrači i njihovi timovi su upozoreni na politiku turnira što se tiče zastava i na svaku situaciju u kojoj prave prekršaje. Nastavićemo da radimo sa obezbeđenjem i državnim strukturama", stoji u saopštenju Australijan opena.
Direktor turnira Kreg Tajli, koji se borio za dolazak Novaka Đokovića na ovogodišnji Australijan open, odlučio je da nema nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.
 
 
Na dešavanja u Rod Lejver Areni reagovao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko: "Pun paket. Među srpskim zastavama i ruska, Putin, slovo Z i pevanje proruskih pesama. Sramota".
 
Celu akciju je navodno organizovao Simeon Bojkov, koji je pozvao da se odgovori Australijan openu na zabranu ruskih zastava.
 
"Zabranili su zastavu ruske imperije. Pogodite ljudi iz Teniske asocijacije Australije? Mnogo sreće kada imperija uzvati udarac", rekao je Bojkov.
 
Organizatori su ranije odlučili da zabrane navijačima da unose ruske i beloruske zastave na turnir. Igračima iz ove dve zemlje je dozvoljeno da igraju, ali bez državnih obeležja.
  • Mima

    26.01.2023 19:58
    @Objektivno
    A kad australijska policija krvnički mlati, davi i pendreči svoje građane za vreme sada već zaboravljenog kovida, onda je to kruna demokratije i uređenog društva? Ma, važi. Dolce vita na nivou!
  • Milos

    26.01.2023 17:57
    Ziveli RS i RUS Z
    Traže "DLAKU U JAJETU". Potomci,OSVAJACA Australije-koji su ,gotovo,utrli Aboridzine(Englezi).A poznato je da,su Kinezi,po brojnosti,"zaposeli"Australiju!!!!(Neka
    sačekaju njihovo skandiranje).Neće,smeti da pisnu.
  • Dusan Dzigurski

    26.01.2023 16:09
    Djokovici
    Novak je odlican teniser ali kao covek...O njegovom tatici i da ne pricamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.