Đoković sutra protiv Cicipasa za 10. trofej na AO: Zbog čega je ovo istorijsko finale?

Novak Đoković boriće se sutra protiv Grka Stefanosa Cicipasa za svoju rekordnu desetu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu i ukupno 22. grend slem trofej u karijeri.
Đoković sutra protiv Cicipasa za 10. trofej na AO: Zbog čega je ovo istorijsko finale?
Foto: Beta/AP
Ovo finale Australijan opena neminovno će ući u istoriju - bilo da Đoković osvoji trofej i izjednači se sa Špancem Rafaelom Nadalom po broju grend slem trofeja ili da Cicipas stigne do svoje prve prve titule sa najvećih turnira.
Pored toga, pobednik ovog finala preuzeće i prvo mesto na ATP listi od Španca Karlosa Alkarasa.
"Naravno da to daje dodatni značaj finalu. Osvajanje grend slem turnira i broja jedan su verovatno dva najveća vrha na koje možete da se popnete kao profesionalni teniser. Videćemo šta će se desiti", rekao je 35-godišnji Đoković.
 
Đoković je pobedom u polufinalu protiv Amerikanca Tomija Pola produžio svoj pobednički niz na Australijan openu na 27 mečeva, gde je prvi trofej podigao 2008. godine, a u finalu će pokušati da nastavi seriju pobeda i protiv Cicipasa.
 
Đoković i Cicipas sastajali su se do sada 12 puta uz prednost srpskog tenisera od 10:2. Uz to, poslednjih devet okršaja pripalo je Đokoviću.
 
Jednom su igrali u finalu grend slem turnira, 2021. na Rolan Garosu, kada je grčki teniser imao dva seta prednosti, ali je izgubio posle pet setova.
 
Finale je na programu sutra od 9.30 na Rod Lejver areni.
  • @Mikloš

    29.01.2023 14:05
    Ne reče koliko si para ostavio?
  • Goca

    28.01.2023 19:48
    Pobednik
    Nole,pravda za tebe!
    Povratak na broj 1!!!!
  • dragajankovic@gmail.

    28.01.2023 19:12
    Draga
    Idemo Nole, do pobjede, najbolji teniser
    svih vremena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.