AO: Arina Sabalenka posle preokreta osvojila prvu grend slem titulu

Beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je danas na Australijan openu kazahstansku teniserku Elenu Ribakinu 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) i posle preokreta osvojila svoju prvu grend slem titulu.
AO: Arina Sabalenka posle preokreta osvojila prvu grend slem titulu
Foto: Beta/AP
Peta teniserka sveta je protiv prošlogodišnje šampionke Vimbldona i 25. na WTA listi slavila posle dva sata i 28 minuta igre.
Sabalenka je osvojila 12. titulu u karijeri, dok Ribakina nije uspela da podigne svoj četvrti trofej.
Beloruskinja je ovom pobedom, takođe, produžila svoj pobednički niz na početku 2023. godine na 11 mečeva, s tim da je u prethodnih deset osvojila svih 20 setova.
 
 
Ribakina je prva stigla do brejka na meču i povela sa 3:1, ali je Sabalenka uspela da se vrati i izjednači na 4:4. Međutim, već u narednom gemu Ribakina je ponovo oduzela servis protivnici nakon čega je u desetom gemu iskoristila prvu set loptu.
 
Sabalenka je uzvratila u drugom setu. Napravila je brejk u četvrtom gemu i tu prednost je sačuvala do kraja za 1:1 u setovima.
 
U trećem setu su teniserke bile sigurne na svoj servis do sedmog gema kada je Sabalenka napravila odlučujući brejk na meču. Ona je potom u desetom gemu spasila jednu brejk loptu, propustila tri meč lopte, ali je realizovala četvrtu koja joj je donela najveći trofej u karijeri.
 
Sabalenka će se u ponedeljak vratiti na drugo mesto na WTA listi, što joj je najbolji plasman u karijeri, dok će se Ribakina popeti na desetu poziciju, što je takođe i njen najbolji plasman.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.