Đoković ubedljivom pobedom do 10. titule Australijan opena i 22. grend slem trofeja

Novak Đoković osvojio je danas 10. titulu na Australijan openu i 22. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedio četvrtog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6, 7:6.
Đoković ubedljivom pobedom do 10. titule Australijan opena i 22. grend slem trofeja
Foto: Beta/AP
Đoković je pobedio posle dva sata i 56 minuta i izjednačio se sa rekorderom Špancem Rafaelom Nadalom. Takođe, današnjim trijumfom Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste.
Đoković je u četvrtom gemu prvog seta oduzeo servis Cicipasu, prednost brejka sačuvao je do kraja i poveo je u meču. U drugom setu nije bilo brejka, pošto Cicipas u 10. gemu nije uspeo da iskoristi brejk i set loptu, pa je odigran taj-brejk, koji je srpski igrač dobio sa 7:4.
Cicipas je u prvom gemu trećeg seta napravio brejk, Đoković je odmah u narednom uzvratio i izjednačio na 1:1, a zatim je posle gema osvojenog na svoj servis poveo sa 2:1. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise i ponovo je odigran taj-brejk.
 
Đoković je dobro počeo taj-brejk poveo je sa 5:0, Cicipas se primakao 3:6 i na 5:6, ali je srpski teniser iskoristio treću meč loptu i osvojio 22. grend slem trofej u 33. finalu najvećih turnira.
 
Cicipas je drugi put igrao finale grend slem turnira i drugi put je izgubio od Đokovića. Prethodno su igrali 2021. godine na Rolan Garosu kada je grčki teniser imao dva seta prednosti, ali je izgubio posle pet setova.
  • /

    29.01.2023 21:19
    /
    svaka cast @daca
  • Лиманац

    29.01.2023 19:43
    Слава Богу!
    „У инат свима, упркос свему!”
    Велики си, Новаче!
  • Daca

    29.01.2023 17:35
    Sramota
    @ Detelinara
    Rodjen sam kao ljudsko bice, slavim rodjendan i ne opterecujem se poreklom. Ti gledaj ceo zivot unazad, gledaj pink i rts, uzivaj u svom mizernom zivotu...ja gledam u buducnost. Sramota me je jer gledam ovu bruku sa jednim Spancem, Holandjaninom i Nemicom u Nemackoj i slusam sta govore i sta misle o Srbima i Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.