Novak Đoković od danas ponovo najbolji teniser na svetu

Novak Đoković od danas je ponovo na prvom mestu ATP liste, na koje se vratio nakon što je deseti put osvojio titulu na Australijan openu.
Novak Đoković od danas ponovo najbolji teniser na svetu
Foto: Beta/AP
Srpski teniser predvodi najbolje tenisere sveta sa 7.070 bodova, odnosno ima 340 bodova više od drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza, dok je treći Cicipas sa 6.195 bodova.
 
Slede Norvežanin Kasper Rud i Rus Andrej Rubljov, dok je peti Španac Rafael Nadal koji je pao za četiri pozicije. Najboljih deset na svetu kompletiraju Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric, Danac Holger Rune i poljski teniser Hubert Hurkač.
 
Đoković je u nedelju slavio protiv Grka Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6) u finalu prvog grend slema sezone. Đoković je stigao do 10. trijumfa na Australijan openu, do 22. grend slem titule u 33. finalu, po čemu se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, do 93. titule u karijeri (četvrti iza Lendla, Federera i Konorsa), do novih 2.975.000 dolara zarade (ukupno 167,5 miliona dolara u karijeri) i konačno do povratka na prvo mesto na ATP listi.
Novak Đoković je u karijeri proveo 373 nedelje na prvom mestu ATP liste, a danas će početi još jednu, što je apsolutni rekord u muškoj konkurenciji, a ispred njega će ostati samo Nemica Štefi Graf sa 377 nedelja.
 
Inače, kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je pao za sedam pozicija na ATP listi i trenutno je 34, Filip Krajinović je napravio dva koraka unazad i zauzima 56. mesto, dok je Laslo Đere napredovao za tri mesta i sada je 65. igrač sveta. Među najboljih 100 je i Dušan Lajović, koji je izgubio tri pozicije i zauzima 89. mesto.
  • Džoni

    31.01.2023 07:06
    Super. Ajd sad kući na izdržavanje kazne.
  • Dr Milanče Mitovski

    30.01.2023 22:57
    BOLJG NEMA NA SVETU OVOM!
    JEDAN JE NOVAK ĐOKOVIĆ NA SVETU OVOM!

    Od juče (29. Januara 2023. godine) bogatiji smo još za jednim Grenslem peharom. Njega na našu radost je podigao niko drugi sem svetskog tenisera broja jedan,a to nije niko osim našeg tenijskog heroja i velemajstora, Novak Đoković, naša dika i ponos. Čestitke njemu, njegovoj porodici i njegovim vermin navijačima. Opravdanje su osim njegove igre i priložene aforizme.

    ♠ Svet nije pokorio do sada niko, jedino je uspelo Novaku Đokoviću. On je pokorio svet tenisa.
    ♠ Na dresovima jedini Novak i Nadal nose broj 22. Tako se ponašaju šampioni sveta,
    ♠ Novaku je najlakše. On protivnike u tenisu pobedi sa 3:0, ređe 3:1, a pogotovu 3:2.
    Đoković ne juri pobede, njega jure pobede u tenisu.
    ♠ Zašto je Đoković najbolji u tenisu u svetu? Zato što ređe koristi levu ruku.
    ♠ Novakov udarac teniskom lopticom jedini je jači od groma. Svi se boje njih.
    ♠ Novak je odličan matematičar. Broji samo do dva ili tri. To mu je dovoljno za prolaz,
    ♠ Đoković jedino nije hteo da uništi travu na Vimbldonu. On zna zašto.
    ♠ Kako je krenuo Novak da igra tenis, neće imati protivnika. Opasno je!
    ♠ I oni koji su navijali protiv Novaka, na kraju im postaje miljenik.
    ♠ Teniska loptica je okrugla, a sve ostalo u tenisu je rogljasto. To odgovara Novaku.
    ♠ Novak je nepobediv. On protivnicima omogućava da vode samo do pred kraja gema, seta ili meča. Na kraju poraz im je neminovan.
    ♠ Novak je zaslužio nagradu. Nakon Tita, o Novaku zna ceo svet. Ostali su anonimusi.
    ♠ Koronu je Novak
  • ex chapman

    30.01.2023 10:08
    Srbenda
    ne on, nego ja :)
    iako nisam nimalo zasluzan za njegov uspeh, cak ga ni ne poznajem, ipak mi je puno srce i ponosim se sto je "nase gore list" :) iracionalno, ali sta ces, tako je sa osecanjim
    i to ne zato sto je najbolji, nego sto ima to nesto sto je potrebno da se prevazidju sve teskoce. da se vratis posle pada, za to je potrebna velika snaga. trijumf volje, sto bi rekla Leni Riefenstahl :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.