Đoković možda zaigra na turnirima u SAD

Novak Đoković mogao bi ove godine da zaigra na US openu nakon najnovijih odluka američkih vlasti.
Đoković možda zaigra na turnirima u SAD
Foto: Beta/AP
Ukidanje vanrednog stanja podrazumevalo bi i ukidanje obavezne vakcinacije za svakoga ko želi da uđe u SAD zbog čega najbolji teniser sveta nije mogao da učestvuje na tamošnjim turnirima.
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najavila je da će 11. maja ukinuti vanrednu situaciju proglašenu 2020. godine zbog epidemije korona virusa.
To bi značilo da će Đoković propustiti masterse u Indijan Velsu i Majamiju koji se igraju u martu, ali će moći da nastupi na US openu i mastersu u Sinsinatiju.
 
Ako bude potvrđen datum ukidanja, Đoković bi mogao da učestvuje na poslednjem grend slemu sezone koji počinje 28. avgusta i traje do 10. septembra, a prethodno i u Sinsinatiju od od 13. do 20. avgusta.
 
Đoković je u nedelju osvojio 10. titulu na Austalijan openu, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima i uz titulu se vratio i na vodeću poziciju na listi svetskih tenisera.
  • Niki

    01.02.2023 22:13
    Niko ne spominje Toronto masters.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).