SAD će podržati učešće ruskih sportista na OI 2024. pod neutralnom zastavom

Sjedinjene Američke Države podržavaju učešće ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, ali pod neutralnom zastavom, saopštila je Bela kuća.
SAD će podržati učešće ruskih sportista na OI 2024. pod neutralnom zastavom
Foto: Pixabay
Ako sportisti budu pozvani na međunarodni sportski događaj kao što su Olimpijske igre, "mora biti potpuno jasno da oni ne predstavljaju Rusiju ili Belorusiju", rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.
"Treba zabraniti upotrebu ruske i beloruske zastave, amblema ili himne", dodala je ona i podsetila na to da su SAD podržale suspenziju sportskih tela Rusije i Belorusije iz međunarodnih sportskih federacija.
Učešće ili ne ruskih i beloruskih sportista na Igrama u Parizu 2024. godine predmet je rastuće debate.
 
Ukrajina želi da se ruskim sportistima jednostavno zabrani učešće zbog invazije na tu zemlju, a taj zahtev su podržale baltičke zemlje i Poljska.
 
Ruski olimpijski komitet, s druge strane, smatra da bi njegovi sportisti trebalo da učestvuju na Igrama bez ograničenja.
 
Međunarodni olimpijski komitet je nedavno predložio mapu puta za povratak sportista pod neutralnom zastavom, pod uslovom da "nisu aktivno podržavali rat u Ukrajini".
  • Eh

    03.02.2023 10:38
    Ja bih recimo voleo da se sa olimpijskih igara izbace američki nadrogirani košarkaši kojima se ne sme vaditi krv, kojima se ne sme dati doping test i slično pošto su drogirani ko zverovi.
  • EvoOvako

    03.02.2023 08:15
    Izbombardovali pola sveta
    I sada drže lekcije o humanosti.

    Da se razumemo, ne podržavam nikoga u Ukrajini, a svako ko nekoga podržava neka odvoji od tastature svoje, od čipsa masTne, pratili pa neka ide u Ukrajinu da da podršku na terenu, jer ovako je licemerno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).