Vidić se kandiduje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije: Da li je njegov dolazak rešenje?

Bivši kapiten Crvene zvezde i Mančester Junajteda Nemanja Vidić jedan je od kandidata za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
To je potvrdio i on sam. Legendarni srpski fudbaler izjavio je da je odlučio da želi da se kandiduje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije i dodao da su njegovi ciljevi za to isključivo patriotski.
"Poštovani predstavnici medija, želim da ovom prilikom obavestim javnost Srbije, pre svega fudbalsku, da sam nakon saznanja da su raspisani izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku da želim da se na istima i kandidujem, s obzirom da sam ispunio uslov da budem član skupštine i imam podršku pet delegata, koji nadam se neće podleći pritisku sa kojim se susreću", napisao je Vidić u mejlu upućenom N1 i drugim srpskim medijima.
 
On je naglasio da svojim istupom želi da spreči bilo kakve dalje priče i jasno izloži svoje planove.
 
"Kandidaturom ću omogućiti fudbalskim poslanicima da se o njoj izjasne.Verujem u ispravnost svojih ciljeva, a oni su jasni, isključivo patriotski. Želim da ujedinjujem a ne da razjedinjujem. Verujem , jer mislim da mojoj Srbiji mogu da ponudim vrednosti koje su me krasile kao fudbalera. Verujem i znam da u fudbalskoj Srbiji ima sličnih ljudi i da zajedno možemo ponuditi rešenja", naveo je Vidić.
Kome smeta Nemanja Vidić na čelu FSS?
 
Kolumnista lista "Danas" Zoran Pavić i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije Mirko Poledica ocenili su za N1 da bi dolazak Nemanje Vidića na funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije bio odličan potez za naš fudbal, ali da će legendarnom fudbaleru biti "potrebna podrška sa Andrićevog venca".
 
"Treba nam neko ko će da reprezentuje Fudbalski savez Srbije u svetu. Predsednik Saveza to radi, a svi znaju koliku težinu imaju Vidićeve reči", kazao je Poledica. "Sistem je napravljen naopako... Ne verujem da će Vidića podržati ni Zvezda ni Partizan ako im ne bude tako rečeno. A zna se odakle", naglasio je Pavić.
 
Tomislav Karadžić, Zvezdan Terzić, Slaviša Kokeza, pa privremeno Marko Pantelić i Nenad Bjeković. Da li ime Nemanje Vidića, nakon svih pročitanih, na čelu Fudbalskog saveza Srbije treba da bude privilegija našeg fudbala, ili bi to bila privilegija jednom od najvećih defanzivaca svih vremena? Ko se isprečio u toj nameri da naš Savez predstavlja onaj čije je ime skandirano na "Old Trafordu"?
 
Mirko Poledica navodi da je ovo prvi put da predstavnici Partizana podržavaju nekoga ko je ostavio dubok trag u Crvenoj zvezdi.
 
"Poslednjih decenija odnos između Partizana i Crvene zvezde je uvek bio narušen, zbog nekih ružnih stvari koje nemaju nikakve veze sa sportom. Danas je situacija drugačija, i protivnički klub podržava kandidata koji je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a kasnije je bio kapiten nekih od najvećih klubova na svetu", rekao je Poledica.
 
Zoran Pavić kaže da je suština priče da je našem fudbalu potrebno "ime i prezime", bez obzira što njegov dolazak na funkciju ne može da promeni ništa ukoliko se ne promeni sistem.
 
"Sistem je napravljen naopako… Nemanja Vidić je nagoveštaj nekih lepših vremena. U smislu da mi možda mogao da bi neko ko nije iz te mašine, i ko se do sada nije ukaljao, da uđe čistog obraza i dobrih namera u posao. On nije vodio nikakav savez, i to je suština. To je čovek koji oko sebe treba da okupi pametne, sposobne, nekorumpirane i ambiciozne, koji će da rade svaki svoj segment posla. On je tu frontmen. kao što je u Srbiji predsednik Srbije po Ustavu", naglasio je Pavić.
 
Iako sumnja da Vidić išta može da uradi ukoliko ne dobije podršku sa Andrićevog venca, uveren je da je "sama činjenica da se pojavio kao kandidat - malo dobro pomeranje za srpski fudbal".
Poledica predočava da Vidić samim svojim dolaskom ne može da promeni sve, ali da zaslužuje pozitivnu poruku ostalih sportskih radnika.
 
"Njegovu kandidaturu sam shvatio da se ponudi kao deo rešenja. On nije neko ko može i želi da promeni sve dolaskom, već je proces koji zahteva analaizu i vreme. Ali, sama kandidatura da on želi nešto da promeni, stvara nam pozitivnu sliku i zaslužuje podršku. Ja nisam čuo nikog od bivših fudbalera da je rekao išta negativno o njemu", kazao je Poledica.
 
Pita se zašto se uopšte razmatra o ovoj situaciji i zašto se postavlja pitanje o njegovim namerama.
 
"Svi drugi protvikandidati treba da kažu da je on najbolji izbor, a de će oni biti tu da pomognu koliko mogu", ukazao je on.
 
Pavić pojašnjava da pošto je zakazana Skupština Fudbalskog Saveza, tek je započeo proces kandidovanja i kampanje.
  • Miki

    12.02.2023 19:49
    Idemo Nemanja !
    Srećno Nemanja!!! Da pobediš Lopovsku bagru. Svi smo uz tebe!
  • Ns

    11.02.2023 23:18
    Ns
    Kokeza pomocnik.
  • S56

    11.02.2023 17:46
    Na žalost
    Vidić je idealan kandidat, ali, i ako ga izaberu, neće moći mnogo da promeni. Stranka Nesreće Srpske je aždaja sa stotinu glava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).