Saudijska Arabija u decembru domaćin Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu

Domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine trebalo bi da bude izabran u septembru sledeće godine, saopštila je danas Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa).
Saudijska Arabija u decembru domaćin Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu
Foto: Pixabay
Vladajući savet Fifa potvrdio je raspored za podnošenje ponuda i glasanje koje će održati u trećem kvartalu sledeće godine oko 200 federacija članica.
Odvojeni izborni sastanak biće održan ranije 2024. godine kako bi se izabrao domaćin Svetskog prvenstva za žene 2027, saopštilo je fudbalsko rukovodećo telo.
Tri domaćina Svetskog prvenstva za muškarce 2026, Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko, danas su potvrdile svoje očekivane automatske prijave na finalnom turniru od 48 ekipa. Biće to prvo prošireno izdanje Mundijala.
 
Fifa je izabrala Saudijsku Arabiju, potencijalnog kandidata za organizatora prvenstva 2030, za domaćina sledećeg klupskog Svetskog prvenstva od 12. do 22. decembra.
 
U trci za domaćina 2030, favoriti su evropske i južnoameričke zemlje, a spisku favorita su se priključili i Maroko i Saudijska Arabija.

Teme

FIFA

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.