Milica Gardašević šampionka Srbije u skoku udalj

Milica Gardašević pobedila je danas na državnom prvenstvu u disciplini skok udalj.
Milica Gardašević šampionka Srbije u skoku udalj
Foto: Pixabay
Članica novosadske Vojvodine je u šestoj seriji skočila 6,90 metara, dok je na drugom mestu završila aktuelna svetska prvakinja u dvorani Ivana Vuleta sa preskočenih 6,81 metar.
Vuleta je u trećoj seriji osetila bol u nozi, zbog čega je odlučeno da se povuče iz daljeg takmičenja.
 
"U principu, ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo, na kraju sam morala da prekinem takmičenje pošto sam osetila neki bol u stopalu. Nastupala sam u Berlinu gde nisam planirala, poremetilo me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put", rekla je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez.
Vuleta je dodala da povreda nije ozbiljnija, kao i da sada ima dve nedelje odmora pred Evropsko prvenstvo u dvorani u Istanbulu (od 2. do 5. marta).
 
"Volim da nastupam kod kuće, to su mi oduvek bila omiljena takmičenja i u 33. godini skačem sa našim najmlađim i najperspektivnijim takmičarkama. Ja sam za njih tu i svi znaju da od mene mogu da očekuju maksimalnu podršku, trudim se da im pomognem na svaki mogući način. Drago mi je da i ja učestvujem u njihovom razvijanju, a sa druge strane sam i ja zahvalna na podršci koju imam", rekla je ona.
 
Titulu prvaka Srbije u bacanju kugle osvojio je Armin Sinančević rezultatom 21,19 metara, a na drugoj poziciji je završio Asmir Kolašinac (20,36).
 
Najbrži u trci na 60 metara bio je Aleksa Kijanović sa istrčanih 6,66 sekundi, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Milana Tirnanić (7,34).
 
Najbolji rezultat u ženskoj trci na 1.500 metara ostvarila je Teodora Simović (četiri minuta, 30,88 sekundi), a u konkurenciji muškaraca na 400 metara je slavio Boško Kijanović vremenom od 47,16 sekundi.
 
Državno prvenstvo Srbije nastavlje se sutra u Atletskoj dvorani na Banjiici, a na programu su između ostalog muški skok udalj, trke na 200, 800 i 3.000 metara, kao i na 60 metara s preponama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).