Đoković nije dobio dozvolu za ulazak u SAD, senatori pisali Bajdenu

Novak Đoković, kako sada stoje stvari, neće učestvovati na turnirima u Indijana Velsu i Majamiju, pošto mu državna bezbednost SAD-a nije izdala dozvolu za ulazak u zemlju.
Đoković nije dobio dozvolu za ulazak u SAD, senatori pisali Bajdenu
Foto: Beta/AP
Pošto se nije vakcinisao na koronavirus, Đoković je morao da dostavi odgovarajuću dokumentaciju i napiše molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.
To je i uradio, ali izgleda da je molba odbijena, što je potvrdio i senator Floride Rik Skot.
"Dobili smo informaciju kako je odbijen zahtev Đokovića za ulazak u našu državu. Ipak, verujemo da takva odluka može da se promeni", istakao je Skot.
 
Đokoviću ostaje samo jedna opcija, a to je da ga pomiluje američki predsednik Džo Bajden i da posle njegove intervencije odluka bude promenjena.
 
Rik Skot i Marko Rubio, američki senatori na Floridi, napisali su pismo Bajdenu da dozvoli Đokoviću da igra turnir u Majamiju, a Skot je pismo objavio na Tviteru.
 
Organizatori ovog turnira su se zvanično oglasili i dali podršku Đokoviću i poručili da igrač njegovih kvaliteta treba da bude deo spektakla u Majamiju.
 
"Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena i šestostruki osvajač turnira u Majamiju. Nadamo se da će mu biti dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Američke Države i da će navijači na Floridi imati mogućnost da ga ponovo gledaju kako učestvuje i takmiči se na našem turniru", stoji u objavi organizatora.
 
 
Za Đokovića je, čak i ako ne bude igrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ipak mnogo važnije da dobije dozvolu za US open, poslednji gren slem u sezoni u Njujorku. Amerikanci su najavili da će sve zabrane ukinuti od 1. maja.
Organizatori US Opena žele da dođe
 
Turnir u Indijan Velsu na programu je od 6. do 19. marta, dok se u Majamiju igra od 19. marta do 2. aprila. US open na programu je od 28. avgusta do 10. septembra, pa će Đoković i njegov pravni tim imati vremena da se izbore za nastup na grend slemu. Organizatori su izrazili želju da Đoković učestvuje.
 
"Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koje je naš sport ikada video. Teniski savez SAD i US Open se nadaju da će na Novakov zahtev da uđe u zemlju biti pozitivno odgovoreno i da će navijači moći da ga gledaju na delu u Indijan Velsu i u Majamiju", saopšteno je na zvaničnom Tviteru US opena.
 
Đoković je početkom nedelje oborio rekord Štefi Graf, proveo je više nedelja na vrhu rang liste nego bilo koji teniser u istoriji. Međutim, na ATP turniru u Dubaiju je u polufinalu poražen u dva seta od Rusa Danila Medvedeva.
  • realno

    04.03.2023 18:13
    Ostavite čoveka na miru. Prosto se boji igle, nije on kriv.
  • carlo

    04.03.2023 17:17
    Pa nek se žali vladi Monte Karla ...
  • Nn cz

    04.03.2023 16:27
    Volem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).