Tužilaštvo istražuje navodnu korupciju u Barseloni: Klub isplaćivao pare firmi sudije

Špansko tužilaštvo optužilo je danas fudbalski klub Barselona za korupciju, pošto je taj tim nekoliko godina plaćao usluge kompaniji potpredsednika španskog sudijskog odbora.
Tužilaštvo istražuje navodnu korupciju u Barseloni: Klub isplaćivao pare firmi sudije
Foto: Pixabay

Istražni sudija sada će odlučiti da li treba podići optužnicu protiv katalonske ekipe.

Barselona je pod lupom otkako su klupske isplate, koje uključuju milione evra, postale javne. Sporne isplate otkrila je poreska inspekcija.

Tužioci su izneli tri optužbe na račun Barselone, uključujući navodnu korupciju u sportu i nesavesno upravljanje. Poslednja optužba odnosi se na navodno falsifikovanje dokumentacije.
 
Španski fudbal je uzdrman poslednjih nedelja, nakon što je otkriveno da poreski zvaničnici istražuju isplatu Barselone od 2,9 miliona evra u periodu od 2014. do 2018. godine, koja je upućena kompaniji bivšeg fudbalskog sudije Hose Marije Enrikesa Negreira, člana tamošnje sudijske organizacije od 1994. do 2018. godine.
 
Katalonski klub je naveo da su plaćali za tehničke izveštaje suđenja, ali da nikada nisu pokušali da utiču na odluke arbitara.
 
Medijski izveštaji govore da je Barselona platila više od sedam miliona evra, a da je sve počelo još 2001. godine.
 
Današnje optužbe odnose se na dva predsednika Barselone - Sandra Roselja (2010-2014) i Đozepa Bartomeua (2014-2020).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).