Tončev traži uvid u tokove novca FSS: Javnost ima pravo da zna tokove novca unutar Saveza

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Novica Tončev poslao je dopis Savezu sa listom primanja koje je ostvario kao sportski funkcioner u proteklom mandatu.
Tončev traži uvid u tokove novca FSS: Javnost ima pravo da zna tokove novca unutar Saveza
Foto: Pixabay

Nekadašnji predsednik Regiona istočne Srbije je uoči 27. sednice Skupštine FSS u dopisu zatražio da Savez učini isto, kao i celokupno rukovodstvo, piše N1 Beograd.

"U skladu sa dnevnim redom koji je predložen za sutrašnju sednicu Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, a odnosi se na finansijsko poslovanje, sedmu i osmu tačku dnevnog reda, predstavio sam svoja primanja koja sam ostvarivao kao član Izvršnog odbora i predsednik Regiona istočne Srbije u proteklom mandatu. Takođe zahtevam da se na sednici predstave i primanja čelnih ljudi, generalnog sekretara, selektora, sportskog direktora i svih ostalih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, kao i da dobijemo precizan uvid u pojedinačne premije i troškove Svetskog prvenstva u Kataru", naveo je Tončev u dopisu.

On podseća da se FSS delom finansira iz budžeta Srbije i napominje da javnost ima pravo da zna tokove novca, kao i da bude informisana o tome da li su poštovane procedure kada je u pitanju Svetsko prvenstvo.
 
Tončev je istakao da je kao član Izvršnog odbora trebalo da zna za odluke koje se donose i koji je iznos plata i premija u FSS.
 
"Moj cilj jeste da srpska javnost koja fudbal oduvek ceni i voli bude ispoštovana istinom i činjenicama", izjavio je Novica Tončev.
 
Podsetimo, proslavljeni fudbaler Nemanja Vidić je danas povukao je kandidaturu za predsednika FSS. Dragan Džajić ostao je jedini kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala.
  • Billy The Kid

    15.03.2023 08:56
    FSS je propao, a sada će još više. Bolje ukinuti isti na par godina, obustaviti takmičenja, nego trošiti pare uzalud. Ali kod nas je kao u Starom Rimu: " Hleba i igara"!
  • Pantic

    14.03.2023 18:22
    Šojić traži “Mile voli disko”.
  • Dorćolac

    14.03.2023 10:46
    FSS
    E baš me nasmeja ovaj zahtev...
    Pa prebrojte broj ubistava i sudskih procesa (mada su mnogi "abolirani") pa će vam biti jasno da se stanje u srpskom fudbalu može rešiti samo uz Margaret Tačer, a on više nije živa !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).