Terzić: Zvezda je platila porez, ništa ne dugujemo državi

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je taj fudbalski klub izmirio sve finansijske obaveze prema državi, odnosno da je u ovoj sezoni u budžet Srbije uplatio 13 miliona evra.
"Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara", naveo je Terzić u saopštenju.
On je rekao da su sve obaveze isplaćene iz redovnih prihoda koje je klub ostvario kroz bonuse od Uefa zbog rezultata u evropskim takmičenjima.
"Jedan deo duga je poticao još iz vremena predhodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije koronavirusa", dodao je Terzić.
 
Generalni direktor crveno-belih zahvalio je državi što je imala razumevanja za kašnjenja u plaćanju poreza i omogućila da kroz reprogram odloži plaćanja obaveza.
 
"Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze", naveo je on.
 
Terzić je rekao da je Crvena zvezda uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonu uplaćuje novac u budžet.
 
"Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu zaredom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u Uefa Ligi šampiona", rekao je Terzić.
 
Šampion Srbije ide u najjače evropsko takmičenje, a Zvezda je posle 27 kola u Super ligi Srbije prva na tabeli sa 18 bodova više od drugoplasiranog TSC-a.
  • Cema

    22.03.2023 19:52
    Cema
    Promenom ovog Rezima doticni mora biti procesuiran za vise krivicnih dela,nelagalnog bogacenja,trgovinom uticaj itd! Sa sve oduzimanjem,imovinom za koju nema,dokaza novca o poreklu! Jos malo
  • Sofija

    22.03.2023 18:25
    Ahammmm...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).