Oglasila se i Uefa, nije dozvolila korišćenje zastave Velike Mađarske, zapretila i sankcijama

Evropska fudbalska unija (Uefa) odgovorila je danas na tvrdnju Mađarskog fudbalskog saveza da mu je dala dopuštenje da mađarski navijači na utakmicama koriste zastavu Velike Mađarske.
Oglasila se i Uefa, nije dozvolila korišćenje zastave Velike Mađarske, zapretila i sankcijama
Foto: Pixabay
Uefa je čak zapretila Mađarskoj sankcijama, prenela je Hina.
"Na naše iznenađenje, u medijima smo pronašli informaciju da je Uefa dopustila korišćenje takve zastave ili transparenata na svojim utakmicama. Kako bismo izbegli bilo kakve nedoumice, želimo da pojasnimo da Uefa to nikada nije dopustila", navodi se u saopštenju Uefa.
Kako dodaju, korišćenje takvih transparenata i zastava može dovesti do disciplinskih mera.
 
"Stoga vam toplo preporučujemo da preduzmete odgovarajuće mere, kako biste sprečili pojavljivanje ovih zastava/banera na utakmicama. U protivnom, ragovaće nadležna disciplinska komisija Uefa", dodaje se u saopštenju.
 
To je zastava na kojoj su, prema Mađarskoj, iscrtane drevne državne granice, a obuhvata i područja koja danas pripadaju Srbiji, Rumuniji, Ukrajini, Hrvatskoj, Slovačkoj, Austriji i Sloveniji.
 
Sinoć je mađarski "Nemzeti sport" preneo da su Uefa i FARE (Football Against Racism in Europe), odobrili zahtev Mađarskog fudbalskog saveza (MLSZ) da se "istorijski mađarski simbol", odnosno zastave sa prikazom Velike Mađarske, ne tretiraju kao politički motivisani simbol kako bi se mogao pojavljivati ​​na utakmicama mađarske reprezentacije.
 
Uefa je u januaru proglasila prikaz Velike Mađarske, simbola nacionalnog jedinstva, političkom porukom i poručila da joj nema mesta na fudbalskim događajima, uključujući utakmice mađarske reprezentacije. Odlukom Uefa je zabranjeno unositi bilo šta sa prikazom Velike Mađarske, poput transparenata, na utakmice koje organizira Uefa jer bi se to moglo smatrati provokativnim.
 
Mađarska je u kvalifikacijama za Euro 2024. u grupi G sa Srbijom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.
  • Popaj

    23.03.2023 05:37
    Novine
    Nove Vojvodjanske reči: dje,nidje, bolan, jašta...
  • Ns 49

    22.03.2023 20:25
    Kad ćemo napraviti zastavu Velike Vojvodine?
    Neki dan došao turista iz SAD i kaže da je posetio vojvođanski deo Beograda. Ovo još nisam čuo ali svaka čast tom čiči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.