Uefa pokreće istragu protiv Barselone zbog sumnjivih isplata

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da pokreće istragu protiv fudbalskog kluba Barselona, zbog slučaja sumnjivih novčanih isplata.
Uefa pokreće istragu protiv Barselone zbog sumnjivih isplata
Foto: Pixabay
Katalonski tim je od strane španskog tužilaštva ranije optužen za korupciju, pošto je u periodu od 2001. do 2018. godine uplatio više od 7,3 miliona evra na račun firme bivšeg potpredsednika tamošnje fudbalske sudijske komisije.
Sumnja se da je Barselona uplaćivala novac Hose Mariju Enrikesu Negreiri (član sudijske organizacije od 1994. do 2018), kako bi on uticao na izbor sudija za mečeve katalonskog tima.
Propisi Lige šampiona koji su na snazi od 2007. godine, dozvoljavaju Uefi da zabrani učešće timovima na jednu sezonu, ako su bili uključeni u nameštanje utakmica.
 
Tužilaštvo je pored korupcije u sportu bivše čelnike Barselone Sandra Roselja i Đozepa Bartomeua optužilo i za nesavesno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. Optužnica se takođe odnosi i na Negreiru.
 
Barselona je u ranijem saopštenju odbacila navode o korupciji i istakla da je koristila savetodavne usluge u vezi sudijskih pitanja.
 
Na tabeli Primere Barselona posle 26 utakmica zauzima prvo mesto, i ima 12 bodova više u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).