Vlahović dvostruki strelac za pobedu Srbije u Crnoj Gori

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u Podgorici selekciju Crne Gore sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
Dvostruki strelac u pobedi Srbije bio je Dušan Vlahović u 78. minutu i u petom minutu nadoknade.

Prvu šansu na meču imala je domaća selekcija u 11. minutu. Fudbaler Partizana Igor Vujačić je šutirao glavom posle kornera, a lopta je završila preko gola.

Devet minuta kasnije posle velike greške golmana Srbije Vanje Milinkovića-Savića priliku je imao Stevan Jovetić, ali je njegov udarac ipak odbranio srpski čuvar mreže.
 
Srbija je prvu šansu imala u 29. minutu preko Aleksandra Mitrovića. Njemu je loptu u kaznenom prostoru dodao Marko Grujić, a šut iz okreta završio je pored gola.
 
U drugom poluvremenu selektor Srbije Dragan Stojković u igru je poslao Vlahovića i Andriju Živkovića, a napadač Juventusa se u prvoj šansi našao u 50. minutu. Vlahović je zakačio loptu glavom, ali je ona otišla pored gola.
 
Samo minut kasnije priliku je preko Nikole Krstovića imala domaća selekcija, ali je njegov udarac iz daljine završio pored gola.
 
Najbolju šansu Crna Gora je imala u 57. minutu, kada je posle kontre udarac uputio Jovetić, a loptu vrhovima prstiju odbranio Milinković-Savić.
 
Srbija je do vođstva došla u 78. minutu. Loptu je u šesnaesterac poslao Filip Mladenović, a do nje dolazi Vlahović.
 
Crna Gora je u nastavku pokušala da dođe do boda, ali je Srbija posle kontre u poslednjim trenucima povećala vođstvo. Asistenciju je upisao Saša Lukić, a svoj treći gol u kvalifikacijama postiže Vlahović.
 
Mađarska je u okviru iste grupe na svom terenu pobedila Bugarsku sa 3:0. Golove za domaću selekciju postigli su Balint Večej u sedmom, Dominik Soboslaj u 26. i Martin Adam 40. minutu.
 
Srbija na prvom mestu Grupe G ima šest bodova, Mađarska je druga sa tri boda (utakmica manje), Crna Gora sa istim učinkom zauzima treće mesto, dok su bez bodova Bugarska i Litvanija (utakmica manje).
 
Naredni meč Srbija igra 20. juna na gostovanju protiv Bugarske.
  • Aleksej

    28.03.2023 07:06
    Idemo...
    Navijam da ne odemo.
  • Mr.M

    27.03.2023 23:49
    Tuga,jad i cemer...realno nemamo ekipu za neke ozbiljne rezultate
  • Novo naselje fkv

    27.03.2023 23:13
    Niko ne slavi pobedu Đorine-Toletove -Tozovčeve reprezentacije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.