Novak Đoković će ipak moći da igra na US openu

Novak Đoković će dobiti priliku da igra na US openu.
Novak Đoković će ipak moći da igra na US openu
Foto: Beta/AP
Američki Senat izglasao je ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, koju je uveo bivši predsednik Donald Tramp početkom 2020. godine.
Gornji dom SAD je sa 68 glasova za i 23 protiv doneo odluku o okončanju vanrednog stanja. Prošlog meseca, Predstavnički dom je takođe glasao sa 229 prema 192 za ukidanje deklaracije. Očekuje se da će aktuelni predsednik Džozef Bajden ovu odluku odobriti i staviti potpis.
Vanredno stanje je svakako trebalo da bude ukinuto u maju, tako da će i nevakcinisani stranci moći bez problema da ulaze u Ameriku. 
 
Sve ovo znači i da će Novak Đoković moći da nastupi na letnjoj američkog turneji, mastersima i US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.
  • Nevakcinisan

    30.03.2023 10:24
    Cek, kako sad to? Pre par dana ugrozavao javno zdravlje, potpise se sada neki papir i sve ok? Korona gleda, ne veruje.
  • NS

    30.03.2023 09:35
    E. zabole nas.
  • Ljubitelj sporta

    30.03.2023 09:27
    Osim ako ne donesu poseban zakon za Novaka ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).