Verstapen najbrži na prvom, Alonso na drugom treningu u Melburnu

Vozač Red Bula Maks Verstapen bio je najbrži na današnjem prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu.
Verstapen najbrži na prvom, Alonso na drugom treningu u Melburnu
Foto: Beta/AP
Aktuelni šampion je na stazi Albert Park ostvario rezultat od 1:18,790 minuta i bio je brži za 0,433 sekunde od Luisa Hamiltona iz Mercedesa.
Treći je bio vozač Red Bula Serhio Peres sa 0,503 sekunde zaostatka, a četvrti Fernando Alonso iz Aston Martina sa 0,527 sekundi.
Peto i šesto mesto zauzeli su vozači Ferarija Šarl Lekler (0,588) i Karlos Sainc (0,715), dok je sedmi bio vozač Meklarena Lando Noris (0,746).
 
Verstapen se okrenuo na stazi, dok je Peres imao problema sa bolidom, a trening je ranije završio vozač Vilijamsa Logan Sardžent zbog problema sa motorom, dva minuta pre kraja.
 
Drugi trening u Melburnu na programu je kasnije.
Alonso najbrži na drugom treningu
 
Vozač Aston Martina Fernando Alonso bio je najbrži na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu.
 
Dvostruki svetski šampion postavio je najbolji rezultat pre nego što je počela da pada kiša na Melburn Parku - 1:18,887 minuta. Drugi je bio vozač Ferarija Šarl Lekler sa 0,455 sekundi zaostatka, a treći Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,615 sekundi zaostatka.
 
Vozač Mercedesa Džordž Rasel bio je četvrti sa 0,785 sekundi zaostatka, Karlos Sainc iz Ferarija peti sa 0,808 sekundi, a šesti je bio Esteban Okon iz Alpina sa 0,838 sekundi.
 
Vozač Red Bula Serhio Peres zauzeo je sedmo mesto (1,196), Lando Noris iz Meklarena bio je osmi (1,289), dok je sedmostruki svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton zauzeo 13. mesto (1,436).
 
Treći trening vozi se noćas od 3.30, a kvalifikacije su na programu u subotu od 7 časova. Treća trka u sezoni, za Veliku nagradu Australije vozi se u nedelju od 7 časova u Melburnu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.