Teniseri iz Rusije i Belorusije mogu da igraju na Vimbldonu

Ruski i beloruski teniseri učestvovaće ove godine na Vimbldonu kao neutralni igrači, saopštili su danas organizatori tog londonskog grend slem turnira.
Teniseri iz Rusije i Belorusije mogu da igraju na Vimbldonu
Foto: Pixabay
Teniseri iz Rusije i Belorusije će učestvovati kao neutralni sportisti i moraće da se pridržavaju određenih uslova.
Njima je bilo zabranjeno da igraju na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini.
"Nastavljamo da u potpunosti osuđujemo rusku ilegalnu invaziju i ostaje naša svesrdna podrška narodu Ukrajine. Ovo je bila izuzetno teška odluka koja nije olako doneta ili bez velike pažnje za one na koje će uticati", rekao je čelnik turnira Jan Hjuit.
 
Takmičenje na Vimbldonu počinje 3. jula.
 
Ruski i beloruski teniseri moći će da učestvuju u Velikoj Britaniji i na turnirima uoči Vimbldona, među kojima je i Kvins.
 
Uslovi koje teniseri moraju da ispune je da ne podržavaju Rusiju i Beorusiju, niti njihove vlade i lidere, kao i da ne dobijaju finansijska sredstva od svojih vlada, uključujući i sponzorstva kompanija koje rade za vlade ili ih one kontrolišu.
 
Igrači i članovi njihovih timova moraće da potpišu izjave o neutralnosti da bi mogli da se takmiče. Kazna za kršenje te izjave kretaće se od novčanih pa do izbacivanja sa turnira.
 
Teniseri iz Rusije i Belorusije takmiče se i na ostalim turnirima bez zastava pored njihovih imena. Upravna tela tenisa WTA i ATP su prošle godine kaznila Vimbldon oduzimanjem bodova zbog zabrane učešća tenisera iz Rusije i Belorusije.
  • Ljubomir

    01.04.2023 00:59
    Ajde!
    Licemerju nikad kraja!
    Ako se tako nastavi uskoro će na Vimbodonu igrati Čarls i Kamila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).