"Poklon" Alkaraza: Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste

Novak Đoković ponovo je svetski teniski broj jedan posle rezultata Karlosa Alkaraza na turneji u SAD.
Karlos Alkaraz je porazom u polufinalu Majamija od Janika Sinera i neosvajanjem titule u Indijan Velsu prepustio prvo mesto Đokoviću.

Španski supertalenat nije odbranio 1.000 bodova osvojenih prošlogodišnjom titulom, polufinale mu je donelo tek 640 bodova i spustilo ga na drugo mesto.

Sada Đoković ima 7.160 bodova, a Alkaraz 6.780 bodova.
 
Treći je Stefanos Cicipas sa 5.770 bodova.
 
Đoković je već oborio rekord po broju nedelja na mestu broj jedan i sada ga samo povećava.
  • Nenad

    01.04.2023 14:48
    Gledao
    Izvanredan meč. Ova dvojica su naslednici ere Đokovića i Nadala, i vrlo brzo će ih smeniti sa vrha.
  • NS49

    01.04.2023 11:58
    Dobar je Alkaraz. Samo neka još malo sačeka da Nole ode u penziju.
  • Sale NS

    01.04.2023 11:24
    Svoj na svome!
    TEŠKO JE BITI No 1 A JOŠ TEŽE NE BITI - kad se samo setim koiko puta je Novak igrao finale u nedelju, osvojio turnir, spakovao se i odleteo na sledeći turnir koji je opet osvojio, pa to isto opet i opet, nedelja za nedelju, a sve u duelima sa velikanima tenisa Rodžerom, Rafom, Endijem i tada uvek opasnim Špancima, Francuzima, Argentincima, Rusima, Nemcima, Česima...
    Ovaj maleni igra dobro ali je ove godine od 4 turnira osvojio tek 2 (ne za redom) prvi od 250 poena (Argentina, protiv Norija), a drugi IW "hiljadarka" (pobedio Medvedeva, svaka čast). Posle osvajanja je odmah pokleknuo i gubio od Norija (13) i Sinera (9)? Moraš dečko još vežbati... godinama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).