FSS pisao UEFA zbog problema na Kosovu

Fudbalski savez Srbije uputio je pismo UEFA zbog zabrane prištinskih vlasti da se organizuju takmičenja na teritoriji Kosova.
FSS pisao UEFA zbog problema na Kosovu
Foto: Pixabay
Iz FSS apeluju da se hitno reaguje, kako bi se na vreme "izbegla eskalacija problema i eskalacija eventualnog nasilja".
"Sa velikom zabrinutošću obaveštavamo Vas da privremene institucije u Prištini, proteklih dana sprovode nelegalne i nehumane pritiske na fudbalske klubove koji imaju sedište u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija čiji su članovi (fudbaleri i rukovodstvo) srpske nacionalnosti", navodi se u pismu. 
Ističe se da "privremene institucije u Prištini zastrašuju fudbalere i sportske radnike srpske nacionalnosti na taj način što im zabranjuju da treniraju na svojim stadionima i da organizuju takmičenja lokalnog karaktera". 
 
"Te pretnje su takve prirode da je fudbalerima, trenerima i rukovodstvu fudbalskih klubova ugroženo, kako ljudsko pravo na rad, tako i pravo na bavljenje fudbalskim sportom i sloboda udruživanja u sportske klubove. Članovima fudbalskih klubova sa Kosova i Metohije preti se hapšenjem i zatvorskim kaznama, ako nastave sa procesom treninga i takmičenja u lokalnim ligaškim fudbalskim takmičenjima", navodi se. 
 
"Takva praksa suprotna je Evropskoj sportskoj povelji Saveta Evrope, a predstavlja i kršenje odredbi Konvencije Ujedinjenih nacija o osnovnim ljudskim pravima i slobodama", stoji u pismu koje su potpisali predsednik FSS Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović.
 
Pre dva dana je, podsećamo, u Fudbalski savez Kosova i Metohije stiglo obaveštenje iz tamošnje policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatom sportskih saveza iz Prištine.

Teme

FSS
  • Genije

    11.04.2023 23:13
    I zub
    Es en esovska propaganda... FS Kosova je član FiFA i UEFA, sve u skladu sa sporazumima koje je partijska država esenesa potpisala. Ajde, FSS, organizuj takmičenje u Mađarskoj npr!
    Doduše, vaš učitelj orban ima svoj klub u Srbiji i svog potpredsenika FSS... Ali nije svako kao vi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).