Bezbednost pre svega: Pet ključnih stvari kod odabira online kladionica

Klađenje može biti vid zabave i razonode, ali i način da se provede određeno vreme sa prijateljima, a pri tome i nešto zaradi.

U poslednje vreme je sve popularnije i prisutnije online klađenje gde se javlja nekoliko faktora na koje je bitno obratiti pažnju pre nego što se krene sa uplatom tiketa. To je potrebno uraditi kako biste bili sigurni da se kladite na mestu koje je zaista bezbedno i validno, a sve u cilju kako bi vaša sredstva u svakom trenutku bila sigurna. 

Konsultacija sa prijateljima
 
Prva stvar koju je uvek potrebno uraditi kada su ovakve stvari u pitanju je konsultovati se sa nekim koga znate, i u koga imate poverenja, a ko je već imao iskustva sa kladionicom koju ste i vi izabrali. 
 
Kada dobijete informaciju od nekoliko ljudi da je taj sajt preko kojeg se klade, recimo Superbet, u potpunosti siguran, i da nikada nisu imali apsolutno nikakvih problema, onda to već dosta znači. Naravno, u sve to se i sami možete uveriti proverom još nekih stvari.
Bezbednost i licenca
 
Ono što odmah nakon toga možete proveriti je da li online kladionica u kojoj želite da se kladite ima sve potrebne bezbednosne sertifikate neophodne kako bi se čitav proces klađenja odvijao na proveren i siguran način. Jedna od od stvari koje je sajt potrebno da ima, i koja će vam garantovati bezbednost na njemu je i SSL sertifikat. 
 
Takođe, možete proveriti da li je online kladionica i zvanično ovlašćena da obavlja poslove klađenja, i da li ima svu neophodnu dokumentaciju i licence kada je u pitanju poslovanje u našoj državi. 
 
Korisnička podrška
 
Ozbiljnost jedne kladionice na internetu ogleda se i u načinu organizovanja njene podrške prema korisnicima koji koriste njene usluge. Ta podrška uvek mora biti dostupna svakom od vas koji ste na sajtu te kladionice, i tu ne sme biti nikakvih prepreka. U poslednje vreme mnoge platforme za klađenje imaju svoj chat preko kojeg ste u mogućnosti da stupite u kontakt sa nekim od njihovih operatera koji će vam pomoći u rešavanju svih eventualnih problema. 
 
No, pored njega dobro je da na sajtu postoji i broj telefona preko kojeg ćete moći da se čujete i sa živom osobom ako smatrate da niste u mogućnosti da preko chata objasnite vaš problem. Kao treća opcija se obično ostavlja i mail adresa preko koje ćete takođe biti u mogućnosti da stupite u kontakt sa nekim od zvaničnih predstavnike te online kladionice. 
 
Kvote
 
Kada krenete u razgledanje ponude određene kladionice, odmah obratite pažnju na visinu kvota koje nude, a možete odmah i da ih uporedite sa ponudom neke druge kladionice. Ako uočite da su kvote nerealno visoke, vreme je da razmislite da li se u toj kladionici vredi kladiti. 
 
Naravno da ćete želeti da za vaše izabrane parove na tiketu imate najbolju ponudu, ali ta ponuda ne sme previše odstupati od drugih jer će se onda automatski probuditi sumnja u namere te kladionice. Zato je potrebno dobro proveriti kvote koje se nude za utakmice iz najinteresantnijih liga kako kasnije ne biste imali nikakvih problema. 
Bonusi
 
Sve online kladionice se trude da svojim starim i novim igračima ponude što više dodatnih opcija na različita sportska takmičenja kako bi oni nastavili da se klade kod nijh, ili tek krenuli u to, ako su u pitanju novi igrači. Zato je uvek neophodno pogledati šta sve od bonusa i promocija nudi nekoliko kladionica kako biste se odlučili za onu koja vam najviše odgovara. 
 
Nekada se dešava da vam na određenom mestu nude bonuse baš za ono što najviše igrate, pa ćete se onda sigurno odlučiti za tu online kladionicu jer znate da u njoj možete da ostvarite i veći dobitak. 
 
***
 
Sadržaj teksta je informativnog karaktera.
 
Klađenje je zakonom zabranjenom maloletnim licima, odnosno svim osobama mlađim od 18 godina.
 
Klađenje je igra i zabava, ne i način sigurne zabave, te ograničite vreme koje provodite kladeći se.

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.