Preokret Lajovića protiv Kecmanovića za finale u Banjaluci

Dušan Lajović plasirao se danas u finale turnira Srpska open u Banjaluci, pošto je u polufinalu pobedio sunarodnika Miomira Kecmanovića sa 4:6, 7:6, 6:4.
Preokret Lajovića protiv Kecmanovića za finale u Banjaluci
Foto: Pixabay
Meč Lajovića i Kecmanovića, 70. i 33. tenisera sveta, trajao je tačno tri sata.
Prvi je do brejka na meču stigao Kecmanović, poveo je sa 3:2, ali je Lajović već u narednom gemu odgovorio na isti način i izjednačio. Kecmanović je odlučujući brejk u prvom setu napravio u devetom gemu, nakon čega je iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 1:0.
Teniseri su u drugom setu razmenili po dva brejka, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku koji je dobio Lajović sa 7:5 i tako odveo meč u treći set.
 
U trećem setu viđeno je pet brejkova, a jedan više napravio je Lajović, odlučujući u devetom gemu.
 
Protivnik Lajovića u finalu turnira u Banjaluci biće ruski teniser Andrej Rubljov koji je u prvom polufinalu bio bolji od Slovaka Aleksa Molčana u dva seta.
  • BoraT

    22.04.2023 21:29
    Lep uspeh Lajovica. Mislim da je postao prvi srpski teniser koji je dobio tri sunarodnika (Krajinovic, Nole i Kecmanovic) na ATP turniru.
    Sada jos da dobije Rubleva u finalu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport