Lajović osvojio turnir Srpska open

Dušan Lajović osvojio je danas titulu na turniru Srpska open u Banjaluci, pošto je u finalu pobedio šestog tenisera sveta Rusa Andreja Rubljova posle tri seta, 6:3, 4:6, 6:4.
Lajović, 70. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 31 minut.
Teniseri su na početku osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog gema, kada je Lajović oduzeo servis Rubljovu, prednost brejka je sačuvao i poveo u meču.
Rubljov je u drugom setu poveo sa 3:1, ali je srpski teniser uspeo da izjednači na 4:4. Rubljov je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo, a u narednom je napravio brejk i posle prve set lopte izjednačio.
 
Lajović je dobro igrao u odlučujućem setu i uz dva brejka poveo je sa 5:1. Rubljov je posle toga zaigrao bolje, došao je do 4:5, ali više od toga nije uspeo, pa je Lajović posle treće meč lopte osvojio titulu u Banjaluci.
 
To je njegova druga ATP titula u karijeri, a Rubljov je ostao na 13.
  • @Lala

    24.04.2023 13:37
    Ne postoji francuska open kažeš? Roland-gaross se naziva "French open" a na francuskom je zvanično "Francusko internacionalno tenisko takmičenje". Po kojem je to gradu imenovan "US open"? Koji su ga "dilberi", majko tvoja, tako imenovali?
  • sh234

    24.04.2023 12:23
    @Lala

    Turnir je finansirala i organizovala Republika Srpska odnosno njeni gradjani, a naziv Republika Srpska je ustavopravna kategorija drzave BIH i s tim u skladu svako kome smeta naziv "Srpska" vise govori o sebi, nego o bilo kome drugom.
    Meni ne smetaju pridevi izvedeni od naziva naroda jer ne mrzim nikoga na nacionalnoj osnovi.
    Indian Vels turnir se npr zove BNP Paribas Open,tako da je netacan podatak da se svi turniri daju po imenima gradova i drzava...
    Nadam se da je sad jasnije.
  • Lala

    23.04.2023 20:48
    Prst u oko
    Ne razumem?
    Ne postoji Španija open, Italija open, Francuska open, itd. Imena turniri dobijaju po imenima gradova.
    A ovi dilberi nadenuli Srpska open?! Majko moja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).