VIDEO: Povređeni Egzum napustio dvoranu na štakama, navijači ga pozdravili aplauzom

Košarkaš Partizana Dante Egzum doživeo je prelom prsta na nozi nakon tuče sa Geršonom Jabuseleom u finišu drugog meča plej-of serije Evrolige u kojem igraju Real Madrid i Partizan.
Igrač Reala Geršon Jabusele divljački je nasrnuo na Egzuma i teže ga povredio, a stepen povrede Australijanca će biti poznat ovog vikenda.
On je posle meča uz pomoć štaka napustio "Vizing centar", a navijači su ga gromoglasnim aplauzom ispratili, skandiravši njegovo ime.
Partizan je na kraju pobedio 95:80, a poslednjih 100 sekundi meča nije odigrano, jer su svi igrači bili isključeni, pa samim tim meč ni nije mogao da se nastavi i regularnim putem završi.
 
 
Evroliga se oglasila zvaničnim saopštenjem posle dešavanja na meču Real Madrida i Partizana i opšte tuče.
 
"Kada su diskvalifikacije primenjene za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski izbačeni zbog napuštanja klupe, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača koji je potreban da završi utakmicu, tako da se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom u vreme prekida 95:80 u korist Partizana, koji tako sada vodi u seriji 2-0. Evroliga je prosledila činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji takmičenja, koji će u naredna 24 časa doneti odluku o incidentima na terenu u skladu sa utvrđenim postupkom. Evroliga najoštrije osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Ovakvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje oličava košarkaški sport", stoji u saopštenju.
 
Odluka o kaznama biće poznata u naredna 24 sata.
  • Plaćač poreza

    28.04.2023 09:06
    A kako je ovu pobedu predsednik podneo, niko ne pita. Koliki mu je pritisak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.