Jokić i Denver ponovo u finalu Zapada, Boston izborio majstoricu

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su danas u gostima pobedili Finiks sa ubedljivih 125:100 i tako slavili ukupnim rezultatom 4:2.
Jokić i Denver ponovo u finalu Zapada, Boston izborio majstoricu
Foto: 021.rs
Nagetsi će se titulu na Zapadu boriti se pobednikom duela između Golden stejta i Los Anđeles Lejkersa. Lejkersi vode sa 3:2.
Denver je do pobede vodio Nikola Jokić još jednom sjajnom partijom i još jednim tripl-dablom - 32 poena, 12 asistencija i deset skokova za 38 minuta provedenih na parketu. Najbolje su ga pratili Džamal Marej sa 26 i Kentavijus Koldvel Poup sa 21 poenom.
U timu Finiksa, koji je igrao bez povređenih Deandrea Ejtona i Krisa Pola, najbolji je bio Kameron Pejn sa 31 poenom, Kevin Durent dodao 23, dok je Devin Buker ubacio samo 12 poena.
 
Denver je od starta utakmice bio u prednosti, već posle prve četvrtine je imao plus 18 (44:26), a na poluvremenu je vodio sa 30 poena prednosti - 81:51. U nastavku, Nagetsi su bez problema održavali visoku prednost i nisu dozvolili protivniku da se spusti na manje od 20 poena zaostatka.
 
Nagetsi će igrati u finalu konferencije prvi put otkako su 2020. godine izgubili od Lejkersa u pet utakmica na Floridi tokom pandemije koronavirusa. Nikada nisu stigli do finala NBA lige.
 
Košarkaši Bostona slavili su protiv Filadelfije u gostima sa 95:86 i izjednačili na 3:3 u polufinalu Istočne konferencije.
 
Utakmicu obeležio je Džejson Tejtum koji je promašio svojih prvih šest trojki pre nego što je u finišu utakmice postigao četiri i obezbedio Seltiksima majstoricu.
 
Tejtum, koji je u regularnom delu sezone prosečno beležio 30,1 poen, nije prestajao da šutira i pored toga što je ređao promašaje. Promašio je 14 od svojih prvih 15 šuteva, a njegova neefikasnost je bila ključni razlog zašto Boston nije mogao da zadrži prednost od 16 poena koliko je imao u prvom poluvremenu.
Međutim, postigao je dve trojke za vođstvo od 87:83 čime je Boston preuzeo kontrolu nad ovom utakmicom tri i po minuta pre kraja, a potom još dve za prednost od 95:84 i tako stavio tačku na ovu seriju.
 
Tejtum je meč završio sa 19 poena, devet skokova i šest asistencija. Markus Smart je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena, Džejlen Braun je ubacio 17, a Malkom Brogdon 16 poena. U redovima Filadelfije istakli su se Džoel Embid i Tajris Maksi sa po 26 poena, dok je Džejms Harden dodao 13.
 
Odlučujuća, sedma utakmica na programu je u noći između nedelje i ponedeljka u Bostonu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.