Đoković pobedom nad Norijem do četvrtfinala Rima

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto je u osmini finala turnira u glavnom gradu Italije pobedio Britanca Kamerona Norija 6:3, 6:4.
Đoković pobedom nad Norijem do četvrtfinala Rima
Foto: Beta/AP
Meč je trajao jedan sat i 28 minuta.
Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i britanskog tenisera, a treći trijumf Đokovića, koji brani titulu u glavnom gradu Italije. Đoković će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Danca Holgera Runea i Australijanca Alekseja Popirina.
Srpski teniser je sigurno ušao u meč i u prvom setu stigao je do prednosti od 3:0. Đoković je imao novu priliku za brejk u četvrtom gemu, ali je Nori smanjio na 3:1. Igralo se potom gem za gem. Đoković u osmom gemu nije iskoristio dve set lopte pri vođstvu od 5:2. Međutim, srpski teniser je u narednom gemu na svoj servis stigao do 6:3 i 1:0 u setovima.
 
Đoković je sigurno ušao u drugi set, a već u trećem gemu napravio je brejk. Britanac je uzvratio ribrejkom. Nori je u ovom gemu lopticom pogodio u nogu srpskog tenisera, dok je Đoković bio okrenut leđima ka mreži. Srpski teniser je bio ljut zbog ovog poteza Britanca, koji se izvinio Đokoviću. Igralo se potom gem za gem. Srpski teniser je novi brejk napravio u devetom gemu i poveo 5:4, a onda je Nori zatražio medicinski tajm-aut. Đoković je potom na svoj servis stigao do 6:4 i zasluženog plasmana u četvrtfinale mastersa u Rimu.
 
Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.705.780 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).