Danilović u drugom kolu Rolan Garosa, Kecmanović od 2:0 do poraza

Olga Danilović plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu pobedila ukrajinsku igračicu Katerinu Bajndl sa 6:3, 6:2.
Danilović u drugom kolu Rolan Garosa, Kecmanović od 2:0 do poraza
Foto: Beta/AP
Danilović, 105. na svetu, pobedila je 22 pozicije bolje plasiranu teniserku, za sat i 35 minuta.
Ona je odlično počela meč i posle dva brejka povela sa 4:0. Ukrajinka je ubrzo uzvratila i u osmom gemu servirala za izjednačenje, ali je Danilović uspela da napravi još jedan brejk i kasnije osvoji set.
U drugom setu Danilović je tri puta oduzela servis protivnici, dok je Bajndl napravila jedan brejk.
 
Danilović u drugom kolu čeka bolju iz meča u kojem se sastaju 30. nositeljka Rumunka Sorana Kirstea i Italijanka Džasmin Paolini (53. na WTA listi).
 
S druge strane, Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je danas poražen od Italijana Andrea Vavasorija sa 2:3 po setovima 7:5, 7:2, 6:7, 6:7, 6:7.
 
Kecmanović, 37. teniser sveta, poražen je od 148. igrača na ATP listi posle pet sati i 10 minuta igre. Naš teniser je do presudnog brejka u prvom setu stigao u 11. gemu, a zatim je na svoj servis iskoristio drugu set loptu.
 
Kecmanović je nastavio sa dobrom igrom i na startu drugog dela igre oduzima servis rivalu, da bi u sedmom gemu povećao prednost novim brejkom.
 
Teniseri su u trećem setu napravili po dva brejka, a pobednik je rešen u taj-brejku. Kecmanović je u dodatnom gemu imao četiri meč lopte, ali je Italijan uspeo da ih spase i zatim realizuje prvu set loptu za konačnih 10:8.
 
U četvrtom setu viđena su po dva brejka na obe strane, pa je Vavasori posle bolje igre u taj-brejku (7:3) stigao do izjednačenja.
 
U odlučujućem setu, Kecmanović je u 10. gemu pri svom servisu propustio meč loptu, što je Italijan iskoristio i u istom gemu napravio brejk i izjednačio na 5:5. U naredna dva gena, teniseri su bili sigurni na svom servisu i meč se rešavao u taj-brejku.
U taj-brejku petog seta srpski teniser je ima dve meč lopte, ponovo nije uspeo da ih pretvori u pobedu, što je Italijan iskoristi i pri rezultatu 10:9 odservirao za pobedu.
 
U drugom kolu, Vavasori će igrati sa boljim iz meča Đovani Mpetši Perikar  - Henaro Alberto Oliveiri.
  • pobogu

    31.05.2023 07:52
    Bravo, mala! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.