Đoković bez izgubljenog seta u osmini finala Rolan Garosa

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je u trećem kolu pobedio Španca Alehandra Davidoviča Fokinu u tri seta, sa 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), 6:2.
Đoković bez izgubljenog seta u osmini finala Rolan Garosa
Foto: FoNet/AP
Za prolazak u četvrtfinale Đoković će u nedelju igrati protiv boljeg iz duela između Poljaka Huberta Hurkača i Peruanca Huana Pabla Variljasa.
Duel protiv Davidoviča Fokine bio je, kako se i očekivalo, veoma težak i fizički i mentalno i u prva dva seta u taj brejkovima odlučivalo je nekoliko poena, a sve ih je dobio Novak, zahvaljujući ogromnom iskustvu i sposbnosti da u svakom trenutku zadrži punu koncentraciju.
Uslovi za igru i danas su bili dosta teški, jer je u Bulonjskoj šumi duvao jak vetar, koji je obojici tenisera pričinjavao probleme. Delimično i zbog toga Đoković je meč završio sa 11 neiznuđenih grešaka više nego direktno osvojenih poena, dok je Španac u tom segmentu bio na minus 17.
 
Za Đokovića je sve moglo da bude dosta lakše da je drugi set dobio pre taj brejka, jer je servirao pri vođstvu od 5:4, ali je tada Davidovič Fokina napravio brejk sa nulom. Nakon toga je Španac u 12. gemu imao set loptu, koju je Đoković spasio odličnim servisom.
I u taj brejku je Đoković prokockao veliku prednost, jer je vodio 4:1 i imao dva servisa i oba je izgubio. Davidovič Fokina je osvojio četiri poena zaredom i poveo 5:4, da bi srpski teniser odovorio serijom od 3:0 i rešio set u svoju korist.
 
Posle toga je sve bilo neuporedivo lakše, jer je Špancu bilo jasno da se protiv najboljeg igrača sveta neće vratiti nakon zaostatka od dva seta i Đoković je meč rutinski priveo kraju. 
  • :/

    02.06.2023 23:08
    -
    Neka pika tu loptu i neka se okane politike. Ne treba mu to u životu, kao ni nama što ne treba još jedan Gangula i/ili Udovičić
  • Salamander

    02.06.2023 22:23
    Prva dva napeta
    treći našesti
    Bravo maestro No1e !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).