Verstapenu pol pozicija u Španiji

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama.
Verstapenu pol pozicija u Španiji
Foto: Beta/AP
Verstapen je do najboljeg rezultata na stazi u "Katalunji" stigao vremenom 1:12,272 minuta.
To je 24. pol pozicija u karijeri za dvostrukog svetskog šampiona.
Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc sa 0,462 sekunde zaostatka. Treći je bio Lando Noris iz Meklarena sa 0,520 sekundi zaostatka.
 
Sa četvrte pozicije krenuće vozač Alpine Pjer Gasli, sa pete Luis Hamilton iz Mercedesa, a sa šeste Lens Strol iz Aston Martina.
 
Vozač Alpina Esteban Okon bio je sedmi, Niko Hulkenberg iz Hasa osmi, Fernando Alonso iz Aston Martina deveti, a kao 10. trku će početi vozač Meklarena Oskar Pjastri.
 
Trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 15 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.