Odbojkaši Srbije do prve pobede u Ligi nacija: Savladana Kina, sledeći Japan

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u drugoj utakmici u Nagoji, na turniru Lige nacija.
Srbija je pobedila Kinu sa 3:0, po setovima 34:32, 25:16 i 25:20, posle 111 minuta igre.
Iako su bili favoriti pred start ovog meča, seniori Srbije su morali da se pomuče kako bi savladali današnjeg rivala. Pogotovo je to bio slučaj u prvom setu u kojem su izabranici Igora Kolakovića nakon velike borbe i duboke rezultatske razlike uspeli da slome otpor Kine i povedu sa 1:0.
Dešavanja u prethodnom setu, u velikoj meri su uticala i na naredni. Srbija je od starta zaigrala veoma agresivno i stekla je vođstvo od 7:1. Ispostavilo se ubrzo da je ova prednost bila i više nego dovoljna seniorima Srbije kako bi duplirali vođstvo u nastavku.
 
Pokušala je Kina na početku trećeg seta da uhvati priključak i rezultatski se vrati u meč, ali su izabranici Igora Kolakovića bili rešeni da utakmicu okončaju u tri seta. Tako je na kraju i bilo, pošto je Srbija najpre stigla do preokreta sredinom seta, da bi u nastavku održavala nekoliko poena prednosti, koji su joj ubrzo doneli i maksimalni trijumf.  
 
Seniori Srbije će sutra igrati treći meč protiv domaćina turnira Japana od 12.40 časova.
 
Srbija će četvrti meč odigrati u nedelju, 11. juna protiv Poljske od 8.40 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.