Denver na korak do osvajanja prve titule u NBA ligi

Košarkaši Denvera poveli su sa 3:1 u finalnoj seriji NBA lige i nalaze se na korak od osvajanja prve titule, nakon što su na gostovanju pobedili Majami sa 108:95.
Denver na korak do osvajanja prve titule u NBA ligi
Foto: 021.rs
Denver je tokom većeg dela prve četvrtine bio u vođstvu, ali je u završnici bolji bio domaći tim, koji na odmor odlazi sa prednošću 21:20.
Na poluvreme Denver je otišao sa plus četiri (55:51), dok su gosti u trećoj četvrtini stigli i do prve dvocifrene prednosti.
Denver je u poslednju četvrtinu ušao sa 13 poena prednosti (86:73), da bi Majami na startu odgovorio serijom 8:0.
 
Gosti su ubrzo vratili razliku na svoju stranu, posle trojki Džamala Mareja i Džefa Grina, a na teren se četiri minuta pre kraja vratio srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je na klupi bio zbog petog faula. Do kraja meča Denver je povećao prednost i stigao do maksimalnih 17 poena razlike (108:91), a Majami je zatim postigao poslednja četiri poena.
 
U dosadašnjoj istoriji 35 od 36 timova koji su u finalu vodili sa 3:1 su osvajali titulu u NBA ligi.
 
"Nismo još ništa uradili. Moramo da dobijemo još jednu utakmicu da bismo bili prvaci sveta", rekao je trener Denvera Majkl Meloun.
 
Najefikasniji u ekipi iz Kolorada bio je Aron Gordon sa 27 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, srpski centar Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl učinak sa 23 poena i 12 skokova, a upisao je i četiri asistencije, tri ukradene lopte i tri blokade. Brus Braun je u pobedničkom timu postigao 21 poen, dok je Džamal Marej upisao dabl-dabl sa 15 poena i 12 asistencija.
Džimi Batler je imao najbolji učinak u Majamiju sa 25 poena i po sedam skokova i asistencija, Bem Adebajo je zabeležio dabl-dabl učinak sa 20 poena i 11 skokova, dok je Kajl Lauri postigao 13 poena.
 
Srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao za Majami. Denver će prvu priliku da osvoji trofej imati u noći između ponedeljka i utorka (2.30) na svom terenu.Džimi Batler je imao najbolji učinak u Majamiju sa 25 poena i po sedam skokova i asistencija, Bem Adebajo je zabeležio dabl-dabl učinak sa 20 poena i 11 skokova, dok je Kajl Lauri postigao 13 poena.
 
 
Srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao za Majami. Denver će prvu priliku da osvoji trofej imati u noći između ponedeljka i utorka (2.30) na svom terenu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.