Đoković i Rud danas igraju finale Rolan Garosa za istoriju

Novak Đoković i Kasper Rud igraju danas od 14.30 na terenu "Filip Šatrije" u Parizu finale Rolan Garosa.
Đoković i Rud danas igraju finale Rolan Garosa za istoriju
Foto: Beta/AP
Đoković bi pobedom osvojio rekordnu 23. gren slem titulu i prvo mesto na listi tenisera koji su trijumfovali na ključnim turnirima sezone u muškoj konkurenciji.
Trijumfom na Rolan Garosu Novak Đoković bi istovremeno postao prvi teniser u istoriji koji je svaku od grend slem titula - od Melburna, Pariza i Vimbldona do Otvorenog prvenstva Amerike, osvojio po tri puta. Najviše titula ima sa Otvorenog prvenstva Australije - 10.
Đoković je iz sva četiri dosadašnja meča protiv Ruda na ATP turu izašao kao pobednik.
 
Norvežanin je na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske izgubio u finalu od Španca Rafaela Nadala, koji je sa 14 osvojenih titula rekorder Rolan Garosa.
 
U ženskom finalu Poljakinja Iga Švjontek pobedila je juče Čehinju Karolinu Muhovu sa 2:1 i osvojila treći trofej u Parizu, a četvrtu grend slem titulu u karijeri. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.