Novak Đoković osvojio titulu na Rolan Garosu i rekordni 23. gren slem trofej

Novak Đoković osvojio je titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda za tri sata i 16 minuta.
Novak je prvi set osvojio nakon taj-brejka, drugi je dobio sa 6:3, a treći sa 7:5.
Đoković je osvojio treću titulu na Rolan Garosu i rekordni 23. gren slem trofej.
Rud je mnogo bolje otvorio meč, napravio je brejk već na prvi servis protivnika i poveo 3:0. Đoković je, međutim, uspeo da uzvrati brejk kod vođstva Ruda 4:2, Norvežanin je na 30:40 smeč poslao u mrežu i omogućio Đokoviću da se vrati u set. U sledećem gemu Đoković je izjednačio na 4:4.
 
U narednom gemu Đoković je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio, zatim je tokom narednog poena proklizao i pao u želji da stigne lopticu, a na kraju je Rud poveo 5:4.
 
Na servis Đokovića u narednom gemu Rud je poveo 30:0, ali je Srbin uspeo da preokrene i izjednači na 5:5. Sledeći gem je bez većih problema pripao Norvežaninu koji je poveo 6:5, a istom merom je uzvratio Đoković za 6:6, pa je odlučivao taj brejk. U njemu je Đoković nadmoćno stigao do 7:1.
 
Za razliku od prvog seta koji je bio neizvestan i trajao sat i 21 minut, drugi je Đoković osvojio mnogo lakše, posle samo 52 minuta.
 
U drugom gemu seta, iskoristio je četvrtu brejk loptu, a zatim na svoj servis poveo 3:0. Kod vođstva 5:2, Đoković je na servis Ruda imao dve vezane set lopte, ali je Norvežanin nanizao četiri poena i smanjio na 3:5. U narednom gemu Đoković je iskoristio prvu od tri vezane set lopte.
 
U trećem setu Đoković je u trećem gemu imao brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. U narednom gemu Rud je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio.
 
Prelomni brejk za osvajanje trećeg seta i privođenja meču kraju Đoković je napravio kod 5:5, poveo 6:5, a zatim odservirao odlično za tri vezane meč lopte, iskoristio je drugu i osvojio Kup musketara.
 
Đoković će od sutra ponovo biti svetski broj jedan na ATP listi pošto će preuzeti to mesto od Španca Karlosa Alkaraza.
Finale Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Kaspera Ruda gledao je veliki broj poznatih ličnosti, među kojima su i glumac Hju Grant, fudbaler Kilijan Mbape i doskorašnji fudbaler Zlatan Ibrahimović.
 
Đokovića je iz njegovog boksa bodrio i Tom Brejdi, jedan od najboljih igrača američkog fudbala u istoriji.
  • @Dušan Savic

    12.06.2023 13:55
    Naravno da ne treba da je oporezovan i u Srbiji i tamo gde zivi. Poenta je pitanju: zasto zivi tamo gde zivi? Zato sto su mu ponudili dobro placen posao pa se odselio, zivi tamo, zaradjuje, i tamo placa porez? Ili se odselio tamo gde moze da zivi i da placa znacajno manji ili nikakav porez? Dakle, sta je bila motivacija?
    Mislim da je svima jasno. Ali se zato hvali na sva usta kako je "Srbin" i u tom srbovanju zamlacuje ljude u postojbini svojim ispraznim kvazi-patriotskim pricama. On kao teniser moze da ima prebivaliste gde god hoce, ne zavisi mu posao od toga gde je prijavljen. Zasto kao "veliki Srbin" onda ima prebivaliste van Srbije, i Srbiji ne placa poreze na masnu lovu koju zaradjuje? Da li je to oblik patriotizma - zajebati sve svoje koje mozes, ali im pricati bajke?
  • EvoOvako

    12.06.2023 08:43
    Najveći teniser
    U istoriji ovog sporta i jedan od najvećih sportista uvek.
    Sjajan uspeh.
    Obzirom u koliko humanitarnih akcija je učestvovao, verovatno da je i kao čova OK.
  • Dušan Savic

    12.06.2023 07:11
    @sč
    11.06.2023 • 18:56
    Svaka čast, hoće li sad da plaća porez u Srbiji?

    Porez se plaća tamo gde radiš. Pošto je teniser on id turnira gde učestvuje od nagrade mu se oduzme porez u toj državi. Evo u francuskoj su mu skinuli. U Australiji tamo, tako da plaćaš porez gde radiš.
    Što je ovde u Srbiji imao firmu jeste plaćao je porez i to je to možeš da proveriš ali mržnja ti ne da .
    Nemoguće je biti oporezovan i tamo i ovde u srbiji na isti iznos.
    I što bi???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.