Liga nacija: Odbojkašice savladale Nemačku za nova tri boda

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku sa 3:1 u drugom meču treće sedmice Lige nacija, po setovima 25:17, 23:25, 25:16 i 30:28.

Trijumf je došao posle 107 minuta igre, navodi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je nošena fantastičnom Tijanom Bošković slomila otpor Nemačke za izuzetno važnu pobedu, vrednu tri boda. 

Najbolja igračica sveta je osvojila 39 poena uz procenat od 69 odsto uspešnosti.
 
Srbija je superiorno dobila prvi i treći set, u drugom je došlo do opuštanja u finišu, da bi potom prava snaga svetskih prvakinja bila viđena u završnici četvrtog seta u kome su preokrenule rezultat i stigle do željenog cilja.
 
Dominikanska Republika će biti treći protivnik Srbiji u Suvonu sutra (subota, 1. jul) od 3.30 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.
 
Seniorke Srbije će četvrti meč odigrati protiv Bugarske u nedelju, 2. jula od 3.30 časova po našem vremenu.
 
Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.
 
Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica igraće se od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.
 
Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.
Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.
 
Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.
  • Penzos

    30.06.2023 11:49
    BRAVO
    Bravo nase

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).