Verstapen na pol poziciji u Austriji

Vozač Red bula Maks Verstapen startovaće sa prve pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama.

Dvostruki svetski šampion ostvario je rezultat od 1:04,391 minuta i izborio četvrtu uzastopnu pol poziciju, ukupno šestu u sezoni.

Holandski vozač će treću godinu uzastopno početi trku na Špilbergu sa prve pozicije.
Vozač Ferarija Šarl Lekler danas je bio drugi sa 0,048 sekundi zaostatka, dok je treći bio njegov timski kolega Karlos Sainc sa 0,190 sekundi zaostatka.
 
Vozač Meklarena Lando Noris bio je četvrti, Luis Hamilton iz Mercedesa peti, dok će sa šestog i sedmog mesta startovati vozači Aston Martina Lens Strol i Fernando Alonso.
 
Osmi je bio Niko Hulkenberg iz Hasa, vozač Alpina Pjer Gasli bio je deveti, a Aleksandar Albon iz Vilijamsa 10.
 
Program u subotu počinje u 12 časova kvalifikacijama za sprint trku dužine 100 kilometara, koja se vozi od 16.30.
 
Trka za Veliku nagradu Austrije na programu je u nedelju od 15 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).