Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru za osminu finala

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas posle peteraca selekciju Crne Gore sa 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2 - 4:2), u utakmici poslednjeg kola Grupe D Svetskog prvenstva u Fukuoki.
Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru za osminu finala
Foto: Pixabay
Srbija se na kraju kao druga iz grupe plasirala u osminu finala šampionata sveta u kojem će odmeriti snage sa poraženim iz duela Hrvatska - Japan.
Najefikasniji u redovima Srbije bio je Đorđe Vučinić sa pet golova, Nikola Jakšić je dodao tri, a Marko Radulović, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Radomir Drašović i Nemanja Ubović po jedan.
Na drugoj strani, Dušan Matković je postigao tri, a Vasilije Radović, Aleksa Ukropina, Kanstanin Averka po dva gola.
 
Utakmica je počela vrlo loše po izabranike Uroša Stevanovića, pošto je Crna Gora realizovala prvih pet napada i u petom minutu povela sa velikih 5:0. Ipak, Srbija je golovima Jakšića, Vučinića i Ubovića uspela da priđe na minus tri na kraju prve deonice (3:6).
 
Jakšić je početkom druge ćetvrtine smanjio na 6:4, potom je Branislav Mitrović odbranio peterac Đuri Radoviću, ali je Crna Gora ponovo uspela da se odlepi i povede sa 8:4. Srbija se nije predavala, pa je uz gol Jakšića iz peterca i dva gola Vučinića na poluvreme otišla sa samo jednim golom zaostatka 7:8.
 
Crna Gora je i u trećoj četvrtini održavala prednost, pa je u poslednju deonicu ušla sa dva gola viška na svom kontu - 11:9.
 
Na prvi gol Rašovića u poslednjoj četvrtini odgovorio je Perković, ali se Stevanovićev tim nije pokolebao. Naredni napad doneo je peterac i realizaciju Drašovića, a konačno izjednačenje posle dobrih odbrana stiglo je preko Ranđelovića - 12:12.
 
Srbija je preko Radulovića na 79 sekundi pre kraja povela prvi put na meču, ali je Ukropina 19 sekundi pre kraja izjednačio, pa je ovaj uzbudljiv meč rešen posle peteraca.
 
Peterce je branio Mitrović. Udarac Radovića je završio na prečki u drugoj seriji, a u četvrtoj je najstariji srpski igrač glavom zaustavio udarac Matkovića. Na srpskoj strani su nepogrešivi bili Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić za veliku pobedu Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).