FIBA otvorila još dva postupka zbog nameštanja utakmica: Na "meti" još dvojica srpskih košarkaša

Broj sportista čija se imena spominju u vezi sa skandalom nameštanja se samo povećava.
FIBA otvorila još dva postupka zbog nameštanja utakmica: Na "meti" još dvojica srpskih košarkaša
Foto: Pixabay

Svetska kuća košarke (FIBA) otvorila je dva nova postupka zbog nameštanja i na meti su Lj. Č. (29) i M. R. (30), piše Nova.rs.

Obojica su rođeni 1993. godine, a M. R. je igrao za više poznatih klubova iz naše zemlje, dok su i jedan i drugi u nekim delovima karijere imali angažmane i van Srbije.

Obojica se i sumnjiče za učešće u nameštanju utakmica u inostranstvu.
 
Trenutno, Lj. Č. je i dalje član srpskog kluba.
 
Pre nekoliko sedmica su pokrenuti postupci protiv još trojice srpskih košarkaša – N. Ć. (26), D. M. (26) i A. I. (27), dok je FIBA zajedno sa KLS rešila da očisti domaću košarku od nameštanja i vinovnika takvih radnji.
 
Nova.rs podseća da su A. I. i D. M. bila prva dva igrača protiv kojih je pokrenuta istraga oko nameštanja utakmica KLS, a onda je otvoren postupak i protiv N. Ć.
 
U međuvremenu je Stefan Šajin doživotno suspendovan zbog nameštanja utakmica. Detalji u njegovom slučaju nisu mnogo poznati, samo se zna da nije reč o mečevima u Srbiji.
 
Košarkaška liga Srbije objavila je krajem juna kako je FIBA pokrenula istragu zbog umešanosti određenih igrača u nameštanje utakmica.
Od tada je poznato da se vode disciplinski postupci od strane FIBA, kako bi se najveći problemi rešili u što kraćem roku da bi se zaštitio integritet takmičenja.
 
Tako je poznato i da klubovi Košarkaške lige Srbije nisu pod istragom FIBA povodom ovog slučaja.
  • @Banderaš

    14.08.2023 00:24
    Verovatno je onda to razlog zašto o ovome nema rasprave, sve su ti rekli šta misle o takvoj umišljenoj "veličini" a što tome nije podložno jer si sam i bez moljenja pokazao kakav si bednik i beznačajna duša.
  • Banderaš

    13.08.2023 20:41
    @jan+@gast
    Kada su novinari pitali jednog Indijskog mudraca da kaže u čemu je tajna da je doživeo 100 godina, on im je odgovorio :"Nisam se raspravljao sa budalama".
  • Dijaspora6

    13.08.2023 19:26
    @ Sto jan, Gast
    Niko se ne hvata za novčanik u inostranstvu kad dođe u kontakt sa Srbima, ali ima drugih pojava u vezi Srbije. U mnogim kriminalnim serijama već godinama ubice, šverceri i siledžije su Srbi. Nekada su bili Rusi, ali mi smo ih zamenili. Likovi koji rade u policiji ili vojsci su često bili na službi u BiH ili na Kosovu. Nadala i Federera su vrlo često pominjali, a Novaka skoro nikada čak i kad je bio na vrhuncu. Srbija se nikada ne pominje u vestima, jedino ako se dogodila neka nesreća kao zločin u Ribnikaru. U inostranstvu živim godinama i sve ovo što sam napisao nisam čuo od drugih već se lično uverio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).